Великан - у ''Кући славних''!

Душан Ивковић званично је уврштен у Кућу славних ФИБА на свечаној церемонији у Мијесу.

Кошарка 01.10.2017 | 23:45
Великан - у ''Кући славних''!
Српски стручњак Душан Дуда Ивковић, после свечаног опроштаја од кошарке који му је недавно приређен у Атини, званично је примљен у ФИБА Кућу славних.

Бивши селектор на свечаности која је приређена у Мијесу, у предграђу Барселоне, уврштен је у легенду заједно са члановима генерације 2017. којој још припадају Тони Кукоч (Хрватска), Шакил О’Нил (САД), Перо Камерон (Нови Зеланд), Мики Беркович (Израел) и Валдис Валтерс (Летонија), као и кошаркашица из Босне и Херцеговине Разија Мујановић и чувени "дреам теам", селекција САД која је наступала на Олимпијским играма у Барселони 1992. године.

Душан Ивковић постао је део Куће славних 15 месеци након што је званично завршио каријеру.

Он је укупно 12 Србин коме је то пошло за руком.

Осим њега у ФИБА Кући славних су и Небојша Поповић, Радомир Шапер, Борислав Станковић, Александар Николић, Ранко Жеравица, Радивој Кораћ, Дражен Далипагић, Драган Кићановић, Владе Дивац, Зоран Славнић и Обрад Белошевић.

Душан Ивковић Ивковић је у клупској каријери предводио Партизан, Арис, Раднички, Шибенку, Војводину, ПАОК, Паниониос, Олимпијакос у два наврата, АЕК, ЦСКА и Динамо из Москве и Анадолу Ефес са којима је освајао како домаће шампионате и купове, тако и Евролигу.

Шампион Европе био је два пута са Олимпијакосом, а има и два трофеја Еврокупа (Купа Сапорте).

У репрезентативној тренерској каријери предводио је Југославију и Србију са којом је освојио три злата и сребро на Еуробаскету, златну медаљу на Светском првенству, сребрну на Олимпијским играма и златну и сребрну на Универзијади.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар