Velikan - u ''Kući slavnih''!

Dušan Ivković zvanično je uvršten u Kuću slavnih FIBA na svečanoj ceremoniji u Mijesu.

Košarka 01.10.2017 | 23:45
Velikan - u ''Kući slavnih''!
Srpski stručnjak Dušan Duda Ivković, posle svečanog oproštaja od košarke koji mu je nedavno priređen u Atini, zvanično je primljen u FIBA Kuću slavnih.

Bivši selektor na svečanosti koja je priređena u Mijesu, u predgrađu Barselone, uvršten je u legendu zajedno sa članovima generacije 2017. kojoj još pripadaju Toni Kukoč (Hrvatska), Šakil O’Nil (SAD), Pero Kameron (Novi Zeland), Miki Berkovič (Izrael) i Valdis Valters (Letonija), kao i košarkašica iz Bosne i Hercegovine Razija Mujanović i čuveni "dream team", selekcija SAD koja je nastupala na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine.

Dušan Ivković postao je deo Kuće slavnih 15 meseci nakon što je zvanično završio karijeru.

On je ukupno 12 Srbin kome je to pošlo za rukom.

Osim njega u FIBA Kući slavnih su i Nebojša Popović, Radomir Šaper, Borislav Stanković, Aleksandar Nikolić, Ranko Žeravica, Radivoj Korać, Dražen Dalipagić, Dragan Kićanović, Vlade Divac, Zoran Slavnić i Obrad Belošević.

Dušan Ivković Ivković je u klupskoj karijeri predvodio Partizan, Aris, Radnički, Šibenku, Vojvodinu, PAOK, Panionios, Olimpijakos u dva navrata, AEK, CSKA i Dinamo iz Moskve i Anadolu Efes sa kojima je osvajao kako domaće šampionate i kupove, tako i Evroligu.

Šampion Evrope bio je dva puta sa Olimpijakosom, a ima i dva trofeja Evrokupa (Kupa Saporte).

U reprezentativnoj trenerskoj karijeri predvodio je Jugoslaviju i Srbiju sa kojom je osvojio tri zlata i srebro na Eurobasketu, zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu, srebrnu na Olimpijskim igrama i zlatnu i srebrnu na Univerzijadi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar