СЛС: Како након европског шока?!

Парни ваљак након шокантног пораза од Динама из Кијева тражи три вредна бода у дербију са Чукаричким.

Фудбал 01.10.2017 | 12:45
СЛС: Како након европског шока?!
По свему виђеном у последњих месец дана, у Хумској 1 (19.00) нас очекује занимљив, вероватно и ефикасан, меч. Јер и шампион државе и гости с Бановог брда су у овом месецу на свакој од пет утакмица дао макар по гол, што наводи на закључак да обе екипе негују офанзиван фудбал и да би пред одлазак на репрезентативну паузу могли да напуне мреже.

Тешко је предвидети како ће се тим Мирослава Ђукића понашати само три дана после непријатног окршаја с Динамом из Кијева, без обзира што је ове сезоне показао да му постевропске утакмице не представљају велики проблем. Досад је од пет таквих изазова славио на четири и ако се има у
виду да је донео бод с Маракане у вечитом дербију онда се тај учинак може сматрати успешним.

"Чука је добар противник, бори се за горњи део табеле и очекује нас тежак меч, посебно после европске утакмице. Сигуран сам да ћемо пружити добру партију и освојити три бода. Биће одређених ротација, видећемо још на којим местима", рекао је Мирослав Ðукић.

Руку на срце, Парни ваљак не вози максималном брзином у последње време, јер је пре другог кола Лиге Европе кикснуо против Напретка (1:1) и мучио се, али ипак славио на Бањици (4:2). Гледајући само Суперлигу, црно-бели су сваки од минула три сусрета завршавали типом ГГ, а на два је прошла и игра 3+.

Да би дуел у Хумској могао да буде ефикасан види се и на основу резултата екипе НенадаЛалатовића. Упркос великој реконструкцији тима, Брђани су се консолидовали и рачунајући пласман у наредну фазу Купа Србије добили су пет од претходних шест такмичарских мечева. На минула три се нису спуштали испод два постигнута гола, а у тој серији од шест сусрета Огњен Мудрински је дао чак пет голова.

Партизан је успешнији у међусобним дуелима на свом терену, пошто је од 17 добио 13, уз по два ремија и пораза. Ваља, ипак, знати да је Чука у последње две сезоне и те како умела да буде кобна по црно-беле, тако што је после славља у финалу Купа на Маракани 2015. (1:0) добила два од три гостовања на Топчидерском брду (1:0, 2:1).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар