SLS: Kako nakon evropskog šoka?!

Parni valjak nakon šokantnog poraza od Dinama iz Kijeva traži tri vredna boda u derbiju sa Čukaričkim.

Fudbal 01.10.2017 | 12:45
SLS: Kako nakon evropskog šoka?!
Po svemu viđenom u poslednjih mesec dana, u Humskoj 1 (19.00) nas očekuje zanimljiv, verovatno i efikasan, meč. Jer i šampion države i gosti s Banovog brda su u ovom mesecu na svakoj od pet utakmica dao makar po gol, što navodi na zaključak da obe ekipe neguju ofanzivan fudbal i da bi pred odlazak na reprezentativnu pauzu mogli da napune mreže.

Teško je predvideti kako će se tim Miroslava Đukića ponašati samo tri dana posle neprijatnog okršaja s Dinamom iz Kijeva, bez obzira što je ove sezone pokazao da mu postevropske utakmice ne predstavljaju veliki problem. Dosad je od pet takvih izazova slavio na četiri i ako se ima u
vidu da je doneo bod s Marakane u večitom derbiju onda se taj učinak može smatrati uspešnim.

"Čuka je dobar protivnik, bori se za gornji deo tabele i očekuje nas težak meč, posebno posle evropske utakmice. Siguran sam da ćemo pružiti dobru partiju i osvojiti tri boda. Biće određenih rotacija, videćemo još na kojim mestima", rekao je Miroslav Ðukić.

Ruku na srce, Parni valjak ne vozi maksimalnom brzinom u poslednje vreme, jer je pre drugog kola Lige Evrope kiksnuo protiv Napretka (1:1) i mučio se, ali ipak slavio na Banjici (4:2). Gledajući samo Superligu, crno-beli su svaki od minula tri susreta završavali tipom GG, a na dva je prošla i igra 3+.

Da bi duel u Humskoj mogao da bude efikasan vidi se i na osnovu rezultata ekipe NenadaLalatovića. Uprkos velikoj rekonstrukciji tima, Brđani su se konsolidovali i računajući plasman u narednu fazu Kupa Srbije dobili su pet od prethodnih šest takmičarskih mečeva. Na minula tri se nisu spuštali ispod dva postignuta gola, a u toj seriji od šest susreta Ognjen Mudrinski je dao čak pet golova.

Partizan je uspešniji u međusobnim duelima na svom terenu, pošto je od 17 dobio 13, uz po dva remija i poraza. Valja, ipak, znati da je Čuka u poslednje dve sezone i te kako umela da bude kobna po crno-bele, tako što je posle slavlja u finalu Kupa na Marakani 2015. (1:0) dobila dva od tri gostovanja na Topčiderskom brdu (1:0, 2:1).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar