Шок на старту - Тројке и Милсап уништили Вориорсе!

Денвер Нагетси су победили Голден Стејт Вориорсе 108:102 у мечу предсезоне којим је отворено загревање за НБА лигу.  Бјелин повратак, Вукови више нису клинци из блока! Лос Анђелес Лејкерси су поражени у свом првом мечу предсезоне од Минесота Тимбервулвса 108:99 у ноћи између суботе и недеље.

Кошарка 01.10.2017 | 10:15
Шок на старту - Тројке и Милсап уништили Вориорсе!
Вориорси су изгубили понајвише захваљујући новом играчу "Грумења" Полу Милсапу који је имао 22 поена, 11 скокова и две асистенције.

Међутим, у Денверу треба да захвале и очајном шуту за три поена Вориорса.

"Ратници" су погодили само четири тројке из 33 покушаја, а у појединим тренуцима промашивали су у серијама после офанзивних скокова па је њихов напад изгледао у најмању руку неозбиљно. 

Уз Пола Милсапа одлично је за Денвер одиграо и Емануел Мудиеј који је имао 19 поена и шест асистенција, док је Никола Јокић био солидан са 12 поена, шест скокова и две асистенције од којих је једна за шпице. 

Колико су Вориорси лоше деловали шутерски, осликава и занимљива чињеница да је Мејсон Пламли у редовима Денвера имао више поена него Кевин Дурент и Стеф Кари појединачно. Пламли је убацио 12, Кари 11, а Дурент 10 поена. 

Нагетси су од почетка меча показивали знаке боље одбране у односу на прошлу сезону, што и није тешко јер су прошле године били у друштву најгорих одбрана у лиги. Упркос томе, Голден Стејт је успео да ухвати 17 скокова у нападу, Нагетси девет, али је Јокићев тим боље асистирао (23/17). 

Оно што је једнима било црна тачка, другима је било светла. Тако је Денвер тројке гађао готово половичним учинком (13/28) и заслужено "скинуо скалп" актуелним шампионима НБА лиге.



Бјелин повратак, Вукови више нису клинци из блока! Лос Анђелес Лејкерси су поражени у свом првом мечу предсезоне од Минесота Тимбервулвса 108:99 у ноћи између суботе и недеље.

Тимбервулвси које смо гледали прошле и претпрошле сезоне више не делују као иста екипа, макар на почетку предсезоне.

Нису више "клинци из блока" јер играју зрелије. Очекивано, јер у тиму имају Џимија Батлера и Џефа Тига да подрже млађе снаге Ендрјуа Вигинса и Карл Ентони Таунса.

Тренер Том Тибодо је прошле сезоне рекао да су повремено изгледали чак као колеџ екипа, али сада када су ту и Таџ Гибсон, Ерон Брукс и Џамал Крофорд, нема дилеме да ће Минесота бити озбиљнији тим него лани. Сада су као млада и неискусна екипа деловали Лејкерси. 

Најбољи је у тиму "Вукова" био је Шабаз Мухамед са 22 поена, Џими Батлер није провео превише времена на паркету али му је 12 минута било довољно за 10 поена, три скока и две асистенције. Таџ Гибсон је имао 18 поена и девет скокова, а занимљиво је да је убацио и две тројке. До сада их је у каријери имао укупно четири. 

На терен се после повреде вратио и српски кошаркаш Немања Бјелица који је за 20 минута на терену имао три поена, четири скока, три асистенције и једну блокаду уз једну изгубљену лопту и шут 1/5. 

На пораженој страни је Кузма имао 19 поена, Рендл 15, Кларксон 14, а Брендон Инграм 10.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар