Šok na startu - Trojke i Milsap uništili Voriorse!

Denver Nagetsi su pobedili Golden Stejt Voriorse 108:102 u meču predsezone kojim je otvoreno zagrevanje za NBA ligu.  Bjelin povratak, Vukovi više nisu klinci iz bloka! Los Anđeles Lejkersi su poraženi u svom prvom meču predsezone od Minesota Timbervulvsa 108:99 u noći između subote i nedelje.

Košarka 01.10.2017 | 10:15
Šok na startu - Trojke i Milsap uništili Voriorse!
Voriorsi su izgubili ponajviše zahvaljujući novom igraču "Grumenja" Polu Milsapu koji je imao 22 poena, 11 skokova i dve asistencije.

Međutim, u Denveru treba da zahvale i očajnom šutu za tri poena Voriorsa.

"Ratnici" su pogodili samo četiri trojke iz 33 pokušaja, a u pojedinim trenucima promašivali su u serijama posle ofanzivnih skokova pa je njihov napad izgledao u najmanju ruku neozbiljno. 

Uz Pola Milsapa odlično je za Denver odigrao i Emanuel Mudiej koji je imao 19 poena i šest asistencija, dok je Nikola Jokić bio solidan sa 12 poena, šest skokova i dve asistencije od kojih je jedna za špice. 

Koliko su Voriorsi loše delovali šuterski, oslikava i zanimljiva činjenica da je Mejson Plamli u redovima Denvera imao više poena nego Kevin Durent i Stef Kari pojedinačno. Plamli je ubacio 12, Kari 11, a Durent 10 poena. 

Nagetsi su od početka meča pokazivali znake bolje odbrane u odnosu na prošlu sezonu, što i nije teško jer su prošle godine bili u društvu najgorih odbrana u ligi. Uprkos tome, Golden Stejt je uspeo da uhvati 17 skokova u napadu, Nagetsi devet, ali je Jokićev tim bolje asistirao (23/17). 

Ono što je jednima bilo crna tačka, drugima je bilo svetla. Tako je Denver trojke gađao gotovo polovičnim učinkom (13/28) i zasluženo "skinuo skalp" aktuelnim šampionima NBA lige.



Bjelin povratak, Vukovi više nisu klinci iz bloka! Los Anđeles Lejkersi su poraženi u svom prvom meču predsezone od Minesota Timbervulvsa 108:99 u noći između subote i nedelje.

Timbervulvsi koje smo gledali prošle i pretprošle sezone više ne deluju kao ista ekipa, makar na početku predsezone.

Nisu više "klinci iz bloka" jer igraju zrelije. Očekivano, jer u timu imaju Džimija Batlera i Džefa Tiga da podrže mlađe snage Endrjua Viginsa i Karl Entoni Taunsa.

Trener Tom Tibodo je prošle sezone rekao da su povremeno izgledali čak kao koledž ekipa, ali sada kada su tu i Tadž Gibson, Eron Bruks i Džamal Kroford, nema dileme da će Minesota biti ozbiljniji tim nego lani. Sada su kao mlada i neiskusna ekipa delovali Lejkersi. 

Najbolji je u timu "Vukova" bio je Šabaz Muhamed sa 22 poena, Džimi Batler nije proveo previše vremena na parketu ali mu je 12 minuta bilo dovoljno za 10 poena, tri skoka i dve asistencije. Tadž Gibson je imao 18 poena i devet skokova, a zanimljivo je da je ubacio i dve trojke. Do sada ih je u karijeri imao ukupno četiri. 

Na teren se posle povrede vratio i srpski košarkaš Nemanja Bjelica koji je za 20 minuta na terenu imao tri poena, četiri skoka, tri asistencije i jednu blokadu uz jednu izgubljenu loptu i šut 1/5. 

Na poraženoj strani je Kuzma imao 19 poena, Rendl 15, Klarkson 14, a Brendon Ingram 10.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar