БЛ: Борусија сигурна за врх табеле!

Фудбалери Борусије Дортмунд победили су Аугсбург у гостима са 2:1, у седмом колу Бундеслиге.  Шоу Јармоленка и Кагаве, Обамејанг се обрукао! Обамејанг промашио “паненку” у побједи Борусије Дортмунд у Аугзбургу 2:1, Ајнтрахт славио у надокнади, преостала два меча у Бундеслиги завршена ремијем 1:1.

Фудбал 01.10.2017 | 08:00
БЛ: Борусија сигурна за врх табеле!
Дортмунд је први на табели немачког првенства са 19 бодова, пет више од Хофенхајма и шест од Бајерн Минхена, који имају по утакмицу мање.

Борусија је водила голом Андреја Јармоленка у четвртом минуту, изједначио је Кајуби у 11, а победу гостима донео је Шиндји Кагава у 23.

Екипа из Дортмунда је могла и убедљивије да победи, али је Пјер-Емерик Обамејанг промашио пенал у 80. минуту. 

Ајнтрахт је са играчем мање победио Штутгарт у Франкфурту са 2:1, голом Себастијена Халера у четвртом минуту судијске надокнаде времена. 

Претходно је клуб из Франкфурта водио на полувремену голом Антеа Ребића, а изједначио је Симон Тероде, одмах пошто је ушао у игру у 61. минуту. 

Ајнтрахт је од 64. минута имао играча мање, после директног црвеног картона који је добио Симон Фалет. Српски фудбалер Мијат Гаћиновић играо је цео меч за тим из Франкфурта. 

Пјер Емерик Обамејнг први пут у каријери није забио гол на мечу против Аугзбурга, али је Борусија Дортмунд успјела да дође до побједе 2:1 у мечу седмог кола Бундеслиге и настави побједнички низ у првенству.

Прописно се обрукао Габонац у 79. минуту након што је изненада добио прилику да постигне своје девети гол у деветом мечу против Аугзбурга.

Аугзбург је био у нападу, када се огласила пиштаљка Марка Фрица који је прекинуо игру да би погледао видео-снимак, а након тога показао на потпуно другу страну терена.

Због повлачења за дрес Јужнокорејанац Ко је добио жути картон, а Борусија једанаестерац, међутим, пропала је прилика да се при резултату 2:1 за “милионере” коначно ријеши питање побједника.

Обамејанг је извео “паненку”, али је Марвин Хиц остао у мјесту и само сачекао да лопта дође до његових руку.

Голман Аугзбурга претходно је одбранио двије одличне шансе Обамејангу што је очигледно оставило трага, а то се показало и у судијској надокнади када је Габонац упропастио контранапад и ситуацију “два на један”.

Борусији је међутим било довољно 2:1 из првог полувремена, да упише шесту побједу ове сезоне и пету на гостовању у Ауггзбургу, гдје је још два пута ремизирала.

Јунак Борусије ове суботе био је Андреј Јармоленко који је постигао први, те асистирао за други гол “милионера”.

Његов погодак у четвртом минуту било је право мини ремек-дјело. Украјинац је послије корнера примио лопту, а онда сјајно погодио петом за свој први гол у Бундеслиги.

Домаћи су изједначили у 11. минуту, међутим, већ у 23. минуту било је 2:1 за Борусију, након прелијепог гола Кагаве, који је лобовао Хица.

Ајнтрахт је послије велике драме стигао до побједе 2:1 против Штутгарта, и то са играчем мање, у судијској надокнади.

Халер је у 94. минуту забио побједоносни гол за Ајнтрахт, у чијим редовима је Гаћиновић одиграо свих 90 минута, а Медојевић посљедњих пола сата утакмице.

“Швабе” су успјеле да поготком резервисте Теродеа из практично његовог првог додира с лоптом изједначи на 1:1, али не и да избјегне четврти пораз у сезони.

Преостала два одиграна меча седмог кола, онај у Волфсбургу између истоименог домаћина и Мајнца, те дуел Борусије Менхенгладбах и Хановера завршена су без побједника – 1:1.

БУНДЕСЛИГА 7.КОЛО:

Аугзбург – Борусија Дортмунд 1:2 (1:2)

/Кајуби 11 – Јармоленко 4, Кагава 23/

Борусија М.-Хановер 2:1 (0:0)

/Гинтер 57, Азар 90+4 – Харник 71/

Ајнтрахт - Штутгарт 2:1 (1:0)

/Ребић 42, Халер 90+4 – Тероде 61/

Волфсбург – Мајнц 1:1 (0:0)

/Гилавоги 55 – Муто 74/

ХСВ-Вердер 0:0

Недјеља

Фрајбург-Хофенхајм 13.30

Херта-Бајерн 15.30

Келн-Лајпциг 18.00

Одиграно у петак

Шалке-Бајер Леверкузен (1:0)

/Горецка 34 - Бејли 61/

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд (+1) 19, Хофенхајм 14, Бајерн Минхен 13,  , , Хановер (+1) 11,Аугзбург (+1) 11, Борусија Менхенгладбах (+1) 12, Лајпциг 10, Ајнхтрахт (+1) 10, Шалке (+1) 10,  Бајер Леверкузен (+1) 8,  Херта 8, Волфсбург (+1) Мајнц (+1) 4, 7, Штутгарт (+1) 7,ХСВ  (+1) 7, Фрајбург 4, Фрајбург 4, Вердер (+1) 4, Келн 1.

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар