BL: Borusija sigurna za vrh tabele!

Fudbaleri Borusije Dortmund pobedili su Augsburg u gostima sa 2:1, u sedmom kolu Bundeslige.  Šou Jarmolenka i Kagave, Obamejang se obrukao! Obamejang promašio “panenku” u pobjedi Borusije Dortmund u Augzburgu 2:1, Ajntraht slavio u nadoknadi, preostala dva meča u Bundesligi završena remijem 1:1.

Fudbal 01.10.2017 | 08:00
BL: Borusija sigurna za vrh tabele!
Dortmund je prvi na tabeli nemačkog prvenstva sa 19 bodova, pet više od Hofenhajma i šest od Bajern Minhena, koji imaju po utakmicu manje.

Borusija je vodila golom Andreja Jarmolenka u četvrtom minutu, izjednačio je Kajubi u 11, a pobedu gostima doneo je Šindji Kagava u 23.

Ekipa iz Dortmunda je mogla i ubedljivije da pobedi, ali je Pjer-Emerik Obamejang promašio penal u 80. minutu. 

Ajntraht je sa igračem manje pobedio Štutgart u Frankfurtu sa 2:1, golom Sebastijena Halera u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena. 

Prethodno je klub iz Frankfurta vodio na poluvremenu golom Antea Rebića, a izjednačio je Simon Terode, odmah pošto je ušao u igru u 61. minutu. 

Ajntraht je od 64. minuta imao igrača manje, posle direktnog crvenog kartona koji je dobio Simon Falet. Srpski fudbaler Mijat Gaćinović igrao je ceo meč za tim iz Frankfurta. 

Pjer Emerik Obamejng prvi put u karijeri nije zabio gol na meču protiv Augzburga, ali je Borusija Dortmund uspjela da dođe do pobjede 2:1 u meču sedmog kola Bundeslige i nastavi pobjednički niz u prvenstvu.

Propisno se obrukao Gabonac u 79. minutu nakon što je iznenada dobio priliku da postigne svoje deveti gol u devetom meču protiv Augzburga.

Augzburg je bio u napadu, kada se oglasila pištaljka Marka Frica koji je prekinuo igru da bi pogledao video-snimak, a nakon toga pokazao na potpuno drugu stranu terena.

Zbog povlačenja za dres Južnokorejanac Ko je dobio žuti karton, a Borusija jedanaesterac, međutim, propala je prilika da se pri rezultatu 2:1 za “milionere” konačno riješi pitanje pobjednika.

Obamejang je izveo “panenku”, ali je Marvin Hic ostao u mjestu i samo sačekao da lopta dođe do njegovih ruku.

Golman Augzburga prethodno je odbranio dvije odlične šanse Obamejangu što je očigledno ostavilo traga, a to se pokazalo i u sudijskoj nadoknadi kada je Gabonac upropastio kontranapad i situaciju “dva na jedan”.

Borusiji je međutim bilo dovoljno 2:1 iz prvog poluvremena, da upiše šestu pobjedu ove sezone i petu na gostovanju u Auggzburgu, gdje je još dva puta remizirala.

Junak Borusije ove subote bio je Andrej Jarmolenko koji je postigao prvi, te asistirao za drugi gol “milionera”.

Njegov pogodak u četvrtom minutu bilo je pravo mini remek-djelo. Ukrajinac je poslije kornera primio loptu, a onda sjajno pogodio petom za svoj prvi gol u Bundesligi.

Domaći su izjednačili u 11. minutu, međutim, već u 23. minutu bilo je 2:1 za Borusiju, nakon prelijepog gola Kagave, koji je lobovao Hica.

Ajntraht je poslije velike drame stigao do pobjede 2:1 protiv Štutgarta, i to sa igračem manje, u sudijskoj nadoknadi.

Haler je u 94. minutu zabio pobjedonosni gol za Ajntraht, u čijim redovima je Gaćinović odigrao svih 90 minuta, a Medojević posljednjih pola sata utakmice.

“Švabe” su uspjele da pogotkom rezerviste Terodea iz praktično njegovog prvog dodira s loptom izjednači na 1:1, ali ne i da izbjegne četvrti poraz u sezoni.

Preostala dva odigrana meča sedmog kola, onaj u Volfsburgu između istoimenog domaćina i Majnca, te duel Borusije Menhengladbah i Hanovera završena su bez pobjednika – 1:1.

BUNDESLIGA 7.KOLO:

Augzburg – Borusija Dortmund 1:2 (1:2)

/Kajubi 11 – Jarmolenko 4, Kagava 23/

Borusija M.-Hanover 2:1 (0:0)

/Ginter 57, Azar 90+4 – Harnik 71/

Ajntraht - Štutgart 2:1 (1:0)

/Rebić 42, Haler 90+4 – Terode 61/

Volfsburg – Majnc 1:1 (0:0)

/Gilavogi 55 – Muto 74/

HSV-Verder 0:0

Nedjelja

Frajburg-Hofenhajm 13.30

Herta-Bajern 15.30

Keln-Lajpcig 18.00

Odigrano u petak

Šalke-Bajer Leverkuzen (1:0)

/Gorecka 34 - Bejli 61/

TABELA: Borusija Dortmund (+1) 19, Hofenhajm 14, Bajern Minhen 13,  , , Hanover (+1) 11,Augzburg (+1) 11, Borusija Menhengladbah (+1) 12, Lajpcig 10, Ajnhtraht (+1) 10, Šalke (+1) 10,  Bajer Leverkuzen (+1) 8,  Herta 8, Volfsburg (+1) Majnc (+1) 4, 7, Štutgart (+1) 7,HSV  (+1) 7, Frajburg 4, Frajburg 4, Verder (+1) 4, Keln 1.

Izvor: B92/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar