"Директна веза са Пјонгјангом"

САД имају "канале комуникације" са СЈеверном Корејом и "испитују" вољу владе у Пјонгјангу да разговара о нуклеарном програму, изјавио је у Пекингу државни секретар САД Рекс Тилерсон.

Свијет 30.09.2017 | 16:23
"Директна веза са Пјонгјангом"
"Постављамо питања. Имамо своје линије комуникације са Пјонгјангом, нисмо у потпуном мраку. Имамо отворена два или три канала комуникације", рекао је Тилерсон новинарима.

Он је навео да САД "испитују терен" и поручио новинарима да "остану пажљиви". "Можемо да причамо са њима и причамо с њима", навео је Тилерсон.

Тилерсонова изјава долази у јеку веома агресивних изјава предсједника САД Доналда Трампа и сјевернокорејског лидера Ким Џонг Уна.

Државни секретар се данас састао са кинеским председником Си Дјинпингом и министром спољних послова Ванг Јием, у оквиру посјете која припрема посјету Трампа Кини у новембру, али се бави и питањем Сјеверне Кореје.

Тилерсон је навео да Кина, главни савезник и економски партнер Сјеверне Кореје, није посредник у контактима Вашингтона и Пјонгјанга.

Нешто раније, сјевернокорејска државна организација за инострану пропаганду назвала је Трампа "старим психопатом" на "самоубилачкој мисији изазивања нуклеарне катастрофе које ће од Америке направити океан ватре".

Извор: БЕТА

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Питање

30.09.2017 15:01

Гдје Американци немају упетљане руке? Све ово сто ради НК је испланирано у Америци. Завади па владај ! Или завади па продај орузје ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.09.2017 20:29

Имам исто мишљење.

Name

А Лактаси

30.09.2017 17:40

А са Лактасима веза.

ОДГОВОРИТЕ