"Direktna veza sa Pjongjangom"

SAD imaju "kanale komunikacije" sa SJevernom Korejom i "ispituju" volju vlade u Pjongjangu da razgovara o nuklearnom programu, izjavio je u Pekingu državni sekretar SAD Reks Tilerson.

Svijet 30.09.2017 | 16:23
"Direktna veza sa Pjongjangom"
"Postavljamo pitanja. Imamo svoje linije komunikacije sa Pjongjangom, nismo u potpunom mraku. Imamo otvorena dva ili tri kanala komunikacije", rekao je Tilerson novinarima.

On je naveo da SAD "ispituju teren" i poručio novinarima da "ostanu pažljivi". "Možemo da pričamo sa njima i pričamo s njima", naveo je Tilerson.

Tilersonova izjava dolazi u jeku veoma agresivnih izjava predsjednika SAD Donalda Trampa i sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una.

Državni sekretar se danas sastao sa kineskim predsednikom Si Djinpingom i ministrom spoljnih poslova Vang Jiem, u okviru posjete koja priprema posjetu Trampa Kini u novembru, ali se bavi i pitanjem Sjeverne Koreje.

Tilerson je naveo da Kina, glavni saveznik i ekonomski partner Sjeverne Koreje, nije posrednik u kontaktima Vašingtona i Pjongjanga.

Nešto ranije, sjevernokorejska državna organizacija za inostranu propagandu nazvala je Trampa "starim psihopatom" na "samoubilačkoj misiji izazivanja nuklearne katastrofe koje će od Amerike napraviti okean vatre".

Izvor: BETA

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Pitanje

30.09.2017 15:01

Gdje Amerikanci nemaju upetljane ruke? Sve ovo sto radi NK je isplanirano u Americi. Zavadi pa vladaj ! Ili zavadi pa prodaj oruzje ...

ODGOVORITE
Name

Re

30.09.2017 20:29

Imam isto mišljenje.

Name

A Laktasi

30.09.2017 17:40

A sa Laktasima veza.

ODGOVORITE