ИТА: Десеткована Рома стиже на дерби у Милано!

"Вучица" без много играче гостује "росонерима" у 7. колу Серије А. Скупо гостовање у Азербејџану.

Фудбал 01.10.2017 | 12:00
ИТА: Десеткована Рома стиже на дерби у Милано!
Роминих четири победе и један пораз од почетка сезоне у Серији А, довољно говоре о амбицијама римског клуба у домаћем шампионату.

"Вучица" намерава да у мају прослави "скудето" на "Олимпику" и да она буде та која ће прекинути сурову вишегодишњу доминацију Јувентуса у Италији. Међутим, конкуренција ће, делује после шест одиграних кола, ове сезоне бити најјача.

У сличан подухват кренули су још Наполи, Интер, Лацио и Милан.

Први услов за успех Роме је да се у маратонској сезони избегну повреде фудбалера. Нажалост по навијаче римског клуба, управо су оне последњих дана главни проблем и све је више фудбалера који испадају из строја.

На клупу за повређене и болесне сео је и Лоренцо Пелегрини.

Како су пренели италијански медији, Пелегрини је добио грип током боравка у Азербејџану, где је Рома победила Карабаг са 2:1 у Лиги шампиона. Везни фудбалер има температуру и неће моћи да помогне клубу из италијанске престонице.

Повређени из Азербејџана су се вратили и Дијего Пероти и Грегор Дефрел, који такође вероватно неће моћи да играју против Милана. Упитан је и наступ Емерсона.

Рома је дуже време без Патрика Шика, Рика Карсдорпа и Емерсона Палмијерија.

Везни ред против Милана требало би да чине Кевин Стротман, Данијеле Де Роси и Рађа Наинголан, док је Максим Гоналон вероватно изостати после веома лошег наступа против Карабага.

Због проблема са изостанцима у нападу, место десног крила требало би да заузме Алесандро Флоренци, који је до сада играо десног бека.

Рома ће гостовати Милану у недељу од 18.00 у седмом колу италијанске Серије А. Екипе имају по 12 бодова, али домаћин има утакмицу мање.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар