ITA: Desetkovana Roma stiže na derbi u Milano!

"Vučica" bez mnogo igrače gostuje "rosonerima" u 7. kolu Serije A. Skupo gostovanje u Azerbejdžanu.

Fudbal 01.10.2017 | 12:00
ITA: Desetkovana Roma stiže na derbi u Milano!
Rominih četiri pobede i jedan poraz od početka sezone u Seriji A, dovoljno govore o ambicijama rimskog kluba u domaćem šampionatu.

"Vučica" namerava da u maju proslavi "skudeto" na "Olimpiku" i da ona bude ta koja će prekinuti surovu višegodišnju dominaciju Juventusa u Italiji. Međutim, konkurencija će, deluje posle šest odigranih kola, ove sezone biti najjača.

U sličan poduhvat krenuli su još Napoli, Inter, Lacio i Milan.

Prvi uslov za uspeh Rome je da se u maratonskoj sezoni izbegnu povrede fudbalera. Nažalost po navijače rimskog kluba, upravo su one poslednjih dana glavni problem i sve je više fudbalera koji ispadaju iz stroja.

Na klupu za povređene i bolesne seo je i Lorenco Pelegrini.

Kako su preneli italijanski mediji, Pelegrini je dobio grip tokom boravka u Azerbejdžanu, gde je Roma pobedila Karabag sa 2:1 u Ligi šampiona. Vezni fudbaler ima temperaturu i neće moći da pomogne klubu iz italijanske prestonice.

Povređeni iz Azerbejdžana su se vratili i Dijego Peroti i Gregor Defrel, koji takođe verovatno neće moći da igraju protiv Milana. Upitan je i nastup Emersona.

Roma je duže vreme bez Patrika Šika, Rika Karsdorpa i Emersona Palmijerija.

Vezni red protiv Milana trebalo bi da čine Kevin Strotman, Danijele De Rosi i Rađa Naingolan, dok je Maksim Gonalon verovatno izostati posle veoma lošeg nastupa protiv Karabaga.

Zbog problema sa izostancima u napadu, mesto desnog krila trebalo bi da zauzme Alesandro Florenci, koji je do sada igrao desnog beka.

Roma će gostovati Milanu u nedelju od 18.00 u sedmom kolu italijanske Serije A. Ekipe imaju po 12 bodova, ali domaćin ima utakmicu manje.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar