ПЛ: "Покер" Тотехема против Хадерсфилда!

Фудбалери Тотенхема победили су са 4:0 Хадерсфилд у седмом колу Премијер лиге.  Паклени Хари Септембар разбуцао Теријере! Овако је трпао само Ширер. . .  Наставља се голгетерски терор сјајног нападача Тотенхема!

Фудбал 30.09.2017 | 15:45
ПЛ: "Покер" Тотехема против Хадерсфилда!
На гостовању екипа Маурисија Покетина одиграла је врхунски првих 30 минута игре када су "Певци" сломили отпор домаћих играча.

Мрежу Хадерсфилда начео је у деветом минуту Хари Кејн, када му је Трипије послао дугу лопту, а репрезентативац Енглеске рутински савладао Лосла.

До другог поготка није се чекало пуно пошто је Бен Дејвис само седам минута касније удвостручио предност. Фуриозна игра Тотенхема се наставила а тандем који је иницирао први гол исто је урадио и код трећег. 

Трипије је додао лопту Кејну, а овај сјајним ударцем са 20-так метара повисио на 3:0. 

У наставку меча виђен је очекивано спорији ритам, "Певци" нису много запињали, али су и у таквом распореду снага успели да постигну погодак. 

Коначних 4:0 у надокнади времена поставио је Муса Сисоко. 

Тотенхем је наставио са одличним партијама и сада имају 14 бодова после седам одиграних кола. 

Са друге стране, после одличног старта Хадерсфилд није успео да дође до победе после пет узастопних мечева.

Прошао је уклети август у којем га неке чудесне силе омађијају да не може да погоди мрежу ривала, а онда је дошао паклени септембар... Од 1. септембра траје голгетерски терор ХаријаКејна! Два комада Малти, па два Евертону, два Борусији Дортмунд, два Вест Хему, три АПОЕЛ-у и данас нова два у мрежу Хадесрфилда за убедљиву победу Тотенхема од 4:0 на гостовању новом премијерлигашу.

У међувремену су се Харију провукли само репрезентација Словачке и Свонси да им не затресе мрежу. Укупно је у септембру дао чак 13 голова! Укупно је у 2017. години дао 27 премијерлигашких голова. И на добром је путу да сруши премијерлигашки рекорд Алана Ширера који је 1995. години дао 36 голова. Многи ће се сложити да Енглеска баш од Ширера није имала оваквог голгетерског предатора као што је Кејн.

На крилима разгоропађеног Харија, Тотенхем је питање победника решио за мање од  25 минта када је ураганским нападима дошао до 3:0 и отклонио све дилеме. Што и није баш лако ако знамо да је Хадерсфилд од почетка сезоне доживео само један пораз у лиги. И то у гостима од Вест Хема. И да је укупно до данас примио само три гола на шест утакмица по чему су бољи само манчестерски ривали Јунајтед и Сити.

Али морала је и одбрана Хадерсфилда једном да пукне. Ако је неко могао да је растури онда је то Кејн. Прво је искористио кикс Левеа, стуштио се ка голу и у маниру расног стрелца погодио где треба. Потом је Бен Дејвис дуплирао предност посла асистенције Ериксена, да би Кејн у 24. минуту нокаутирао Теријере феноменалним ударцем са 18 метара после соло акције. Могао је Кејн у наставку да постигне још који гол, могао је Тотенхем да натрпа мрежу домаћина, али се завршило четвртим голом који је дао Сисоко у надокнади времена.

Тотенхем је пришао манчестерским ривалима на два бода заостатка. Тек сада се види колико би на крају могли скупо да их коштају они киксеви против Барнлија и Свонсија. Можда и титуле... А можда и не ако Хари настави овако да решета.

Премијер лига, седмо коло:

субота:
Хадерсфилд - Тотенхем 0:4 (0:3)
Кејн 9, 23, Дејвис 16, Сисоко 90
16.00 Борнмут - Лестер
16.00 Манчестер Јунајтед - Кристал Палас
16.00 Стоук - Саутемптон
16.00 ВБА - Арсенал
16.00 Вест Хем - Свонси
18.30 Челси - Манчестер Сити

недеља:
13.00 Арсенал - Брајтон
15.15 Евертон - Барнли
17.30 Њукасл - Ливерпул

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар