PL: "Poker" Totehema protiv Hadersfilda!

Fudbaleri Totenhema pobedili su sa 4:0 Hadersfild u sedmom kolu Premijer lige.  Pakleni Hari Septembar razbucao Terijere! Ovako je trpao samo Širer. . .  Nastavlja se golgeterski teror sjajnog napadača Totenhema!

Fudbal 30.09.2017 | 15:45
PL: "Poker" Totehema protiv Hadersfilda!
Na gostovanju ekipa Maurisija Poketina odigrala je vrhunski prvih 30 minuta igre kada su "Pevci" slomili otpor domaćih igrača.

Mrežu Hadersfilda načeo je u devetom minutu Hari Kejn, kada mu je Tripije poslao dugu loptu, a reprezentativac Engleske rutinski savladao Losla.

Do drugog pogotka nije se čekalo puno pošto je Ben Dejvis samo sedam minuta kasnije udvostručio prednost. Furiozna igra Totenhema se nastavila a tandem koji je inicirao prvi gol isto je uradio i kod trećeg. 

Tripije je dodao loptu Kejnu, a ovaj sjajnim udarcem sa 20-tak metara povisio na 3:0. 

U nastavku meča viđen je očekivano sporiji ritam, "Pevci" nisu mnogo zapinjali, ali su i u takvom rasporedu snaga uspeli da postignu pogodak. 

Konačnih 4:0 u nadoknadi vremena postavio je Musa Sisoko. 

Totenhem je nastavio sa odličnim partijama i sada imaju 14 bodova posle sedam odigranih kola. 

Sa druge strane, posle odličnog starta Hadersfild nije uspeo da dođe do pobede posle pet uzastopnih mečeva.

Prošao je ukleti avgust u kojem ga neke čudesne sile omađijaju da ne može da pogodi mrežu rivala, a onda je došao pakleni septembar... Od 1. septembra traje golgeterski teror HarijaKejna! Dva komada Malti, pa dva Evertonu, dva Borusiji Dortmund, dva Vest Hemu, tri APOEL-u i danas nova dva u mrežu Hadesrfilda za ubedljivu pobedu Totenhema od 4:0 na gostovanju novom premijerligašu.

U međuvremenu su se Hariju provukli samo reprezentacija Slovačke i Svonsi da im ne zatrese mrežu. Ukupno je u septembru dao čak 13 golova! Ukupno je u 2017. godini dao 27 premijerligaških golova. I na dobrom je putu da sruši premijerligaški rekord Alana Širera koji je 1995. godini dao 36 golova. Mnogi će se složiti da Engleska baš od Širera nije imala ovakvog golgeterskog predatora kao što je Kejn.

Na krilima razgoropađenog Harija, Totenhem je pitanje pobednika rešio za manje od  25 minta kada je uraganskim napadima došao do 3:0 i otklonio sve dileme. Što i nije baš lako ako znamo da je Hadersfild od početka sezone doživeo samo jedan poraz u ligi. I to u gostima od Vest Hema. I da je ukupno do danas primio samo tri gola na šest utakmica po čemu su bolji samo mančesterski rivali Junajted i Siti.

Ali morala je i odbrana Hadersfilda jednom da pukne. Ako je neko mogao da je rasturi onda je to Kejn. Prvo je iskoristio kiks Levea, stuštio se ka golu i u maniru rasnog strelca pogodio gde treba. Potom je Ben Dejvis duplirao prednost posla asistencije Eriksena, da bi Kejn u 24. minutu nokautirao Terijere fenomenalnim udarcem sa 18 metara posle solo akcije. Mogao je Kejn u nastavku da postigne još koji gol, mogao je Totenhem da natrpa mrežu domaćina, ali se završilo četvrtim golom koji je dao Sisoko u nadoknadi vremena.

Totenhem je prišao mančesterskim rivalima na dva boda zaostatka. Tek sada se vidi koliko bi na kraju mogli skupo da ih koštaju oni kiksevi protiv Barnlija i Svonsija. Možda i titule... A možda i ne ako Hari nastavi ovako da rešeta.

Premijer liga, sedmo kolo:

subota:
Hadersfild - Totenhem 0:4 (0:3)
Kejn 9, 23, Dejvis 16, Sisoko 90
16.00 Bornmut - Lester
16.00 Mančester Junajted - Kristal Palas
16.00 Stouk - Sautempton
16.00 VBA - Arsenal
16.00 Vest Hem - Svonsi
18.30 Čelsi - Mančester Siti

nedelja:
13.00 Arsenal - Brajton
15.15 Everton - Barnli
17.30 Njukasl - Liverpul

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar