Шта је Јувентусова опсесија?

Дибала нема проблема да призна.

Фудбал 01.10.2017 | 14:00
Шта је Јувентусова опсесија?
Шест година доминације италијанским фудбалом су заситили све у Јувентусу. После афере Калчополи, прогона у Серију Б и распада сјајног тима, Јувентус је кренуо од нуле и за само неколико година формирао тим који је успоставио страховладу на Чизми. Али то није довољно…

Потребан је корак даље и једино што је изнад Скудета је освајање Лиге шампиона. У два наврата је Јуве стизао до финала претходних година и оба пута је прегажен од шпанских гиганата. Лига шампиона је постала опсесија у Торину. Стара дама има само две титуле првака Европе, шест изгубљених финала и док је она лечила ране од пораза у финалима, приде је морала да гледа љуте ривале Милан и Интер како се смешкају са европског трона.

Пораз у претходном финалу је био посебно болан. Реал се поиграо са Јувентусом. Био је то болан ударац за Бјанконере који су се понадали да су на нивоу шампиона Европе и да су зрели за клампави пехар. Упркос том поразу, амбиција остаје иста. И још је већа!

“Лига шампиона нам је опсесија. Она је сан. Она је све! Желимо да дођемо до финала у Кијеви и завршимо другачије него претходно”, признао је Јувентусов понајбољи играч ПаулоДибала.

Јувентус има пет пораза заредом у финалима Лиге шампиона. Више него било који други клуб у Европи. Због тога неки играчи често решавају да напусте Торино и иду у средине где се освајање Европе чини реалније. У случају још једног таквог неуспеха, Дибала је један од оних који би могао да окрене леђа Јувентусу због Реала и Барселоне који показују све већи интерес за њега. У Шпанији је клемпави пехар реално остварив циљ, у Торину је то и даље недокучива опсесија…

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар