Šta je Juventusova opsesija?

Dibala nema problema da prizna.

Fudbal 01.10.2017 | 14:00
Šta je Juventusova opsesija?
Šest godina dominacije italijanskim fudbalom su zasitili sve u Juventusu. Posle afere Kalčopoli, progona u Seriju B i raspada sjajnog tima, Juventus je krenuo od nule i za samo nekoliko godina formirao tim koji je uspostavio strahovladu na Čizmi. Ali to nije dovoljno…

Potreban je korak dalje i jedino što je iznad Skudeta je osvajanje Lige šampiona. U dva navrata je Juve stizao do finala prethodnih godina i oba puta je pregažen od španskih giganata. Liga šampiona je postala opsesija u Torinu. Stara dama ima samo dve titule prvaka Evrope, šest izgubljenih finala i dok je ona lečila rane od poraza u finalima, pride je morala da gleda ljute rivale Milan i Inter kako se smeškaju sa evropskog trona.

Poraz u prethodnom finalu je bio posebno bolan. Real se poigrao sa Juventusom. Bio je to bolan udarac za Bjankonere koji su se ponadali da su na nivou šampiona Evrope i da su zreli za klampavi pehar. Uprkos tom porazu, ambicija ostaje ista. I još je veća!

“Liga šampiona nam je opsesija. Ona je san. Ona je sve! Želimo da dođemo do finala u Kijevi i završimo drugačije nego prethodno”, priznao je Juventusov ponajbolji igrač PauloDibala.

Juventus ima pet poraza zaredom u finalima Lige šampiona. Više nego bilo koji drugi klub u Evropi. Zbog toga neki igrači često rešavaju da napuste Torino i idu u sredine gde se osvajanje Evrope čini realnije. U slučaju još jednog takvog neuspeha, Dibala je jedan od onih koji bi mogao da okrene leđa Juventusu zbog Reala i Barselone koji pokazuju sve veći interes za njega. U Španiji je klempavi pehar realno ostvariv cilj, u Torinu je to i dalje nedokučiva opsesija…

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar