Ђукић: Не вриједи гледати назад, морамо даље!

Тренер Партизана Мирослав Ђукић рекао је да су његови фудбалери свесни шта се догодило против Динама и да не треба гледати уназад, већ само на наредне мечеве.

Фудбал 01.10.2017 | 11:00
Ђукић: Не вриједи гледати назад, морамо даље!
"Свака грешка се плаћа. Екипа је свесна свега што је прошло. Не вреди гледати назад, треба гледати напред. Још смо у доброј позицији на свим колосецима", рекао је Ђукић на конференцији за новинаре у Београду

Партизан је у четвртак у другом колу Лиге Европа на свом стадиону изгубио од Динамо Кијева са 3:2, иако је на полувремену имао два гола предности. 

Ђукић је истакао да је фудбал колективна игра и да неће посебно да криви неку линију тима. 

"Фудбал је колективна игра. Када екипа није добра дефанзивно, то значи да и нападачи нису довољно помагали. Исто важи и за офанзиву. Све је спојено", навео је Ђукић. 

По његовим речима, Партизан мора да искористи форму Леандра Тавамбе да искористи његов "моменат" и оствари што боље резултате. 

"Тавамба игра на врхунском нивоу и форми. Он има физичку моћ, али и велики таленат, осећа фудбал. Његов основни проблем је менталитет, да сам од себе тражи још више, да се не задовољава оним што је постигао јер има капацитет за много веће домете", рекао је Ђјукић.

Тренер црно-белих је казао да су повреде Сејдубе Суме и Зорана Тошића много пореметиле екипу.

"Суму морамо што пре да опоравимо јер су нам потребни квалитетни играчи. Његова и повреда Зорана Тошића су нас много пореметиле", казао је он.

Када је реч о наредној утакмици против Чукаричког у српском првенству, Ђукић је навео да Партизан чека тежак дуел.

"Чукарички је заиста добра, агресивна екипа, која игра нападачки и која се бори за горњи део табеле. Утакмица после европске је отежавајућа околност, али даћемо све од себе да добијемо. Чека нас тежак задатак, али морамо да идемо против свакога на победу", рекао је Ђукић.

Утакмица између Партизана и Чукаричког играће се у недељу у 19.00 на стадиону у Хумској.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар