Đukić: Ne vrijedi gledati nazad, moramo dalje!

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da su njegovi fudbaleri svesni šta se dogodilo protiv Dinama i da ne treba gledati unazad, već samo na naredne mečeve.

Fudbal 01.10.2017 | 11:00
Đukić: Ne vrijedi gledati nazad, moramo dalje!
"Svaka greška se plaća. Ekipa je svesna svega što je prošlo. Ne vredi gledati nazad, treba gledati napred. Još smo u dobroj poziciji na svim kolosecima", rekao je Đukić na konferenciji za novinare u Beogradu

Partizan je u četvrtak u drugom kolu Lige Evropa na svom stadionu izgubio od Dinamo Kijeva sa 3:2, iako je na poluvremenu imao dva gola prednosti. 

Đukić je istakao da je fudbal kolektivna igra i da neće posebno da krivi neku liniju tima. 

"Fudbal je kolektivna igra. Kada ekipa nije dobra defanzivno, to znači da i napadači nisu dovoljno pomagali. Isto važi i za ofanzivu. Sve je spojeno", naveo je Đukić. 

Po njegovim rečima, Partizan mora da iskoristi formu Leandra Tavambe da iskoristi njegov "momenat" i ostvari što bolje rezultate. 

"Tavamba igra na vrhunskom nivou i formi. On ima fizičku moć, ali i veliki talenat, oseća fudbal. Njegov osnovni problem je mentalitet, da sam od sebe traži još više, da se ne zadovoljava onim što je postigao jer ima kapacitet za mnogo veće domete", rekao je Đjukić.

Trener crno-belih je kazao da su povrede Sejdube Sume i Zorana Tošića mnogo poremetile ekipu.

"Sumu moramo što pre da oporavimo jer su nam potrebni kvalitetni igrači. Njegova i povreda Zorana Tošića su nas mnogo poremetile", kazao je on.

Kada je reč o narednoj utakmici protiv Čukaričkog u srpskom prvenstvu, Đukić je naveo da Partizan čeka težak duel.

"Čukarički je zaista dobra, agresivna ekipa, koja igra napadački i koja se bori za gornji deo tabele. Utakmica posle evropske je otežavajuća okolnost, ali daćemo sve od sebe da dobijemo. Čeka nas težak zadatak, ali moramo da idemo protiv svakoga na pobedu", rekao je Đukić.

Utakmica između Partizana i Čukaričkog igraće se u nedelju u 19.00 na stadionu u Humskoj.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar