ХС упозорава званични Загреб

Хрватска странка БиХ позива највише званичнике Хрватске да убудуће опрезније иступају у јавности и да брзоплето не доносе судове око дешавања у БиХ јер је и задња афера са наводним прилсушкивањем врха Хрватске показала да у врху ХДЗ БиХ већ дуже вријеме дјелују снаге задужене за подметање лажних информација и лажне слике односа у БиХ према званичном Загребу, саопштено је из те странке.

Босна и Херцеговина 30.09.2017 | 12:55
ХС упозорава званични Загреб
У саопштењу се каже да те снаге  уз  помоћ  обавијештајне машинерије  Милорада Додика  очигледно за циљ  имају  завадити Хрвате и  Бошњаке а Хрватску увући у непотребне и штетне конфронтације са БиХ а поготово са бошњачким лидерима.

"Дакле, више нема никакве дилеме, посебно је јасно како и у ХДЗ БИХ ,али  чини се и у ХДЗ Хрватске постоје неки пропали и фрустрирани параобавијештајни кругови и појединци, који не раде за добробит Хрвата у обје државе, него раде за интересе неких сила и кругова који БИХ желе удаљити од евроатлантских интеграција а на Хрватску навући гњев европских земаља и САД", каже се у саопштењу.

Хрватска странка  сматра  како би лидери Хрватске , када  долазе у БИХ, морали  разговарати и са хрватским лидерима и имтелектулацима који промишљају другачије од вођа ХДЗ БИХ, како би имали истиниту слику о проблемима између Хрвата и Бошњака али и о укупним  односима у БИХ, што значи и у Републици Српској.

"Чврсто вјерујемо  да је врх Хрватске државе извукао поуке из задње адолесцентне обавијештајне афере, а посебно премијер Андрје Пленковић, који се смирујућим  судом око афере прислушкивања показао као мудар политичар европскога калибра одмах препознавиши да однекуда пуше  „источни вјетар“, каже се у саопштењу.

"Загреб просто не смије више допустити да му афаре и лажне информације из БиХ мучки подмеће пропало параобавјештајно  подземље из крила једне странке" , поручују из Хрватске странке БиХ.

(Вијести)     

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

хахаха

30.09.2017 11:09

Па зар Додик није ваш велики пријетељ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.09.2017 11:46

Ја колико знам хрвати су са муслиманима ил вец стасу (ни они незнају )везали заставе.

Name

Засраве

30.09.2017 16:33

1992 су везали заставе а сад само помињу неке устасе.

Name

Вук

30.09.2017 11:12

веома занимљиво, веомаа

ОДГОВОРИТЕ
Name

УУУУУУУУУУ

30.09.2017 11:46

ХДЗ са обје стране Саве је ушташко, клерофашистичка организација, која велича НДХ-азију и није њима стало до њиховог народа већ узимају оно што још могу, радећи по оној народој: "Ко је јамио, јамио је"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истна

30.09.2017 11:57

Када странци броје паре за рушење власти једне државе, онда је непотррбан било какав коментар. Опозиција Републике Српске не бира средства, као ни слуге које јој помажу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.09.2017 13:14

Које дрзаве? На која је цинили злоцине над србима?