HS upozorava zvanični Zagreb

Hrvatska stranka BiH poziva najviše zvaničnike Hrvatske da ubuduće opreznije istupaju u javnosti i da brzopleto ne donose sudove oko dešavanja u BiH jer je i zadnja afera sa navodnim prilsuškivanjem vrha Hrvatske pokazala da u vrhu HDZ BiH već duže vrijeme djeluju snage zadužene za podmetanje lažnih informacija i lažne slike odnosa u BiH prema zvaničnom Zagrebu, saopšteno je iz te stranke.

Bosna i Hercegovina 30.09.2017 | 12:55
HS upozorava zvanični Zagreb
U saopštenju se kaže da te snage  uz  pomoć  obaviještajne mašinerije  Milorada Dodika  očigledno za cilj  imaju  zavaditi Hrvate i  Bošnjake a Hrvatsku uvući u nepotrebne i štetne konfrontacije sa BiH a pogotovo sa bošnjačkim liderima.

"Dakle, više nema nikakve dileme, posebno je jasno kako i u HDZ BIH ,ali  čini se i u HDZ Hrvatske postoje neki propali i frustrirani paraobaviještajni krugovi i pojedinci, koji ne rade za dobrobit Hrvata u obje države, nego rade za interese nekih sila i krugova koji BIH žele udaljiti od evroatlantskih integracija a na Hrvatsku navući gnjev evropskih zemalja i SAD", kaže se u saopštenju.

Hrvatska stranka  smatra  kako bi lideri Hrvatske , kada  dolaze u BIH, morali  razgovarati i sa hrvatskim liderima i imtelektulacima koji promišljaju drugačije od vođa HDZ BIH, kako bi imali istinitu sliku o problemima između Hrvata i Bošnjaka ali i o ukupnim  odnosima u BIH, što znači i u Republici Srpskoj.

"Čvrsto vjerujemo  da je vrh Hrvatske države izvukao pouke iz zadnje adolescentne obaviještajne afere, a posebno premijer Andrje Plenković, koji se smirujućim  sudom oko afere prisluškivanja pokazao kao mudar političar evropskoga kalibra odmah prepoznaviši da odnekuda puše  „istočni vjetar“, kaže se u saopštenju.

"Zagreb prosto ne smije više dopustiti da mu afare i lažne informacije iz BiH mučki podmeće propalo paraobavještajno  podzemlje iz krila jedne stranke" , poručuju iz Hrvatske stranke BiH.

(Vijesti)     

 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

hahaha

30.09.2017 11:09

Pa zar Dodik nije vaš veliki prijetelj.

ODGOVORITE
Name

Re

30.09.2017 11:46

Ja koliko znam hrvati su sa muslimanima il vec stasu (ni oni neznaju )vezali zastave.

Name

Zasrave

30.09.2017 16:33

1992 su vezali zastave a sad samo pominju neke ustase.

Name

Vuk

30.09.2017 11:12

veoma zanimljivo, veomaa

ODGOVORITE
Name

UUUUUUUUUU

30.09.2017 11:46

HDZ sa obje strane Save je uštaško, klerofašistička organizacija, koja veliča NDH-aziju i nije njima stalo do njihovog naroda već uzimaju ono što još mogu, radeći po onoj narodoj: "Ko je jamio, jamio je"

ODGOVORITE
Name

Istna

30.09.2017 11:57

Kada stranci broje pare za rušenje vlasti jedne države, onda je nepotrrban bilo kakav komentar. Opozicija Republike Srpske ne bira sredstva, kao ni sluge koje joj pomažu.

ODGOVORITE
Name

Re

30.09.2017 13:14

Koje drzave? Na koja je cinili zlocine nad srbima?