„Дунавски цвет" Мирку Шаровићу

Мирко Шаровић, министар за спољну трговину и економске односе у Савету министара БиХ  каже у изјави Вечерњим новостима да јпризнање „Дунавски цвет“, чији је лауренат постао, доживљава као „признање његовом доприносу регионалној сарадњи на многобројним пројектима, уклањању баријера у економској сарадњи и трговини“.

Босна и Херцеговина 30.09.2017 | 12:01
„Дунавски цвет" Мирку Шаровићу
Регионална сарадња, према његовим речима, „посебно је изражена са Србијом, али је у узлазној линији и са другим земљама у региону“.

-Поносам сам степеном регионалне сарадње са Србијом зашто су заслужне моје колеге из Владе Србије - наглашава  Шаровић и додаје су иза њух остали замашни резултати и показатељи рада и дјеловања, што нас је учинило кључним спољнотрговинским партнерима.

Признање „Дунавски цвет“ Шаровићу и другим добитницима биће уручено наредног викенда у Новом Саду на шестом Дунавском бизнис форуму, чији је покровитељ Привредна комора Србије.

Форум је посвећен Дунавској стратегији у улози бизниса у остваривању њених циљева,јачању просперитета и ефикаснијем коришћењу потенцијала.

-У раду Форума учествоваће представници политике, економије, дипломатије, локалних самоуправа, културе, науке и медија из 14 земаља Подунавља-каже Владо Маркановић, директор новосадског „Медија инвента“, који је са Институтом Европских региона из Салзбурга организатор овог привредног саборовања.

- Партнери су Привредна комора Војводине,Савјет дунавских градова и региона, Стална конференција градова и општина Србије и Спољнотрговинска комора БиХ.

(БН/В.Митрић)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Црни ДЈордје

30.09.2017 11:09

ЈЕДИНИ ЦОВЈЕК КОЈИ СЕ БОРИ ДА НАРОД БОЉЕ ЗИВИ. МИРКО ГЕНИЈАЛАЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

30.09.2017 11:24

С којотовски. Благе везе нема са зивотом. Хвале га дудуци као сто си и сам. Бозе сацувај.

Name

Б.Лука

30.09.2017 11:45

Једини прави господин на политичкој сцени БиХ,само напред Мирко,све похвале за твој рад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

30.09.2017 11:46

Свака част за г.Шаровића и честитам му на признању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реморкер

30.09.2017 12:56

Ко га не зна скупо би га платио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: реморкер

04.10.2017 07:51

Ето ти га знаш сигурно...Упишкио би се и да му приђеш близу. Величина и од човјека и од господина и од одговорног политичара.