„Dunavski cvet" Mirku Šaroviću

Mirko Šarović, ministar za spoljnu trgovinu i ekonomske odnose u Savetu ministara BiH  kaže u izjavi Večernjim novostima da jpriznanje „Dunavski cvet“, čiji je laurenat postao, doživljava kao „priznanje njegovom doprinosu regionalnoj saradnji na mnogobrojnim projektima, uklanjanju barijera u ekonomskoj saradnji i trgovini“.

Bosna i Hercegovina 30.09.2017 | 12:01
„Dunavski cvet" Mirku Šaroviću
Regionalna saradnja, prema njegovim rečima, „posebno je izražena sa Srbijom, ali je u uzlaznoj liniji i sa drugim zemljama u regionu“.

-Ponosam sam stepenom regionalne saradnje sa Srbijom zašto su zaslužne moje kolege iz Vlade Srbije - naglašava  Šarović i dodaje su iza njuh ostali zamašni rezultati i pokazatelji rada i djelovanja, što nas je učinilo ključnim spoljnotrgovinskim partnerima.

Priznanje „Dunavski cvet“ Šaroviću i drugim dobitnicima biće uručeno narednog vikenda u Novom Sadu na šestom Dunavskom biznis forumu, čiji je pokrovitelj Privredna komora Srbije.

Forum je posvećen Dunavskoj strategiji u ulozi biznisa u ostvarivanju njenih ciljeva,jačanju prosperiteta i efikasnijem korišćenju potencijala.

-U radu Foruma učestvovaće predstavnici politike, ekonomije, diplomatije, lokalnih samouprava, kulture, nauke i medija iz 14 zemalja Podunavlja-kaže Vlado Markanović, direktor novosadskog „Medija inventa“, koji je sa Institutom Evropskih regiona iz Salzburga organizator ovog privrednog saborovanja.

- Partneri su Privredna komora Vojvodine,Savjet dunavskih gradova i regiona, Stalna konferencija gradova i opština Srbije i Spoljnotrgovinska komora BiH.

(BN/V.Mitrić)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Crni DJordje

30.09.2017 11:09

JEDINI COVJEK KOJI SE BORI DA NAROD BOLJE ZIVI. MIRKO GENIJALAC.

ODGOVORITE
Name

Mirko

30.09.2017 11:24

S kojotovski. Blage veze nema sa zivotom. Hvale ga duduci kao sto si i sam. Boze sacuvaj.

Name

B.Luka

30.09.2017 11:45

Jedini pravi gospodin na političkoj sceni BiH,samo napred Mirko,sve pohvale za tvoj rad.

ODGOVORITE
Name

Pale

30.09.2017 11:46

Svaka čast za g.Šarovića i čestitam mu na priznanju.

ODGOVORITE
Name

Remorker

30.09.2017 12:56

Ko ga ne zna skupo bi ga platio.

ODGOVORITE
Name

Re: remorker

04.10.2017 07:51

Eto ti ga znaš sigurno...Upiškio bi se i da mu priđeš blizu. Veličina i od čovjeka i od gospodina i od odgovornog političara.