Полиција убила младића у Тутину

Полиција у Тутину пуцала је и убила мушкарца С. Ф. (22), који се оглушио о њихове наредбе да се заустави, већ је аутомобилом ударио у њихово службено возило, сазнаје "Блиц".

Србија 30.09.2017 | 11:43
Полиција убила младића у Тутину
Према незваничним сазнањима, патрола полиције налазила се у заседи у селу Долово на Пештерској висоравни, са циљем пресецања илегалне трговине акцизном робом.
 
- Младић који је управљао аутомобилом, одбио је да се заустави, већ је ударио у њихово патролно возило и кренуо ка њима. Тада су полицајци реаговали и запуцали – прича наш извор из полиције.

Рањени мушкарац је транспортован у новопазарску Општу болницу, али је подлегао повредама.

Како незванично сазнајемо, упуцани мушкарац житељ је села Покривеник, у близини Тутина.

Истрага да ли је употреба ватреног оружја била оправдана

Портпарол вишег јавног тужилаштва Аднан Баћићанин саопштио је да је "у полицијској акцији ПУ Нови Пазар, Полицијске станице Тутин, ради спречавања кривичног дела недозвољена трговина, рано јутрос око један сат после понићи, у селу Долово у Општини Тутин, лишен је живота С.Ф. (22) из Тутина."

"Више јавно тужилаштво у Новом Пазару је одмах започело истражне радње којим ће се утврдити да ли је употреба ватреног оружја била оправдана и законита. О свим предузетима радњама и резултатима истражних радњи јавност ће бити благовремено обавештена", наведено је у саопштењу.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Далдан

30.09.2017 13:04

Оправдана употреба наравно, ако свако може кад хоће и како хоће ударати на полицију чему да се надају обични грађани. на жалост и најобичнији криминалчићи су се осилили, ред се мора завести на жалост некад је цена висока. све док млади не схвате да постоји и батина и да постоји увек јачи а и закон нема напретка и безбедмости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гога

30.09.2017 14:17

Наравно,оправдан је поступак полиције,зар да пусте ко на њих налети да полицу убија. Полицијо сву Вам срецу зелим,цувајте зивот свој. Наравно зао ми је и убијеног и породице за такав исход,е ту је дрзава крива сто мале казне проблематицни,убице итд добију,дал високе казне затвора буду,неби оваквих сцена било. На униформисано лице ко покуса налетити,сматра се удар на дрзаву. правник.