Policija ubila mladića u Tutinu

Policija u Tutinu pucala je i ubila muškarca S. F. (22), koji se oglušio o njihove naredbe da se zaustavi, već je automobilom udario u njihovo službeno vozilo, saznaje "Blic".

Srbija 30.09.2017 | 11:43
Policija ubila mladića u Tutinu
Prema nezvaničnim saznanjima, patrola policije nalazila se u zasedi u selu Dolovo na Pešterskoj visoravni, sa ciljem presecanja ilegalne trgovine akciznom robom.
 
- Mladić koji je upravljao automobilom, odbio je da se zaustavi, već je udario u njihovo patrolno vozilo i krenuo ka njima. Tada su policajci reagovali i zapucali – priča naš izvor iz policije.

Ranjeni muškarac je transportovan u novopazarsku Opštu bolnicu, ali je podlegao povredama.

Kako nezvanično saznajemo, upucani muškarac žitelj je sela Pokrivenik, u blizini Tutina.

Istraga da li je upotreba vatrenog oružja bila opravdana

Portparol višeg javnog tužilaštva Adnan Baćićanin saopštio je da je "u policijskoj akciji PU Novi Pazar, Policijske stanice Tutin, radi sprečavanja krivičnog dela nedozvoljena trgovina, rano jutros oko jedan sat posle ponići, u selu Dolovo u Opštini Tutin, lišen je života S.F. (22) iz Tutina."

"Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru je odmah započelo istražne radnje kojim će se utvrditi da li je upotreba vatrenog oružja bila opravdana i zakonita. O svim preduzetima radnjama i rezultatima istražnih radnji javnost će biti blagovremeno obaveštena", navedeno je u saopštenju.

(Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Daldan

30.09.2017 13:04

Opravdana upotreba naravno, ako svako može kad hoće i kako hoće udarati na policiju čemu da se nadaju obični građani. na žalost i najobičniji kriminalčići su se osilili, red se mora zavesti na žalost nekad je cena visoka. sve dok mladi ne shvate da postoji i batina i da postoji uvek jači a i zakon nema napretka i bezbedmosti.

ODGOVORITE
Name

Goga

30.09.2017 14:17

Naravno,opravdan je postupak policije,zar da puste ko na njih naleti da policu ubija. Policijo svu Vam srecu zelim,cuvajte zivot svoj. Naravno zao mi je i ubijenog i porodice za takav ishod,e tu je drzava kriva sto male kazne problematicni,ubice itd dobiju,dal visoke kazne zatvora budu,nebi ovakvih scena bilo. Na uniformisano lice ko pokusa naletiti,smatra se udar na drzavu. pravnik.