Вестбрук постаје најплаћенији у историји НБА!

Амерички кошаркаш Расел Вестбрук потписао је нови петогодишшњи уговор са Оклахомом и постао најплаћенији играч у историји НБА лиге.  Пукла каса у Оклахоми - Вестбруку 233 милиона $ за шест сезона! Лидер Тандера постаје кошаркаш са највећим гарантованим уговором у историји НБА.

Кошарка 01.10.2017 | 14:30
Вестбрук постаје најплаћенији у историји НБА!
Како наводи ЕСПН, најккориснији играч НБА договорио је сарадњу са Тандерсима вредну 205 милиона долара.

Детаље овог уговора договорили су Раселов агент, Тед Фучер и генерални менаџер Оклахоме Сем Прести.

Уговор ће почети да важи од почетка следеће сезоне, а то значи да ће Вестбрук за шест сезона зарадити 233 милиона долара. 

Плејмејкер Оклахоме иза себе има сезону какву нико није имао у последњих 45 година, просечно је бележио трипл-дабл са 31,6 поена, 10,7 скокова и 10,4 асистенције уз 1,63 украдене лопте по утакмици. 

На 82 утакмице забележио је чак 42 трипл-дабла, а у тим утакмицама Тандер је имао скор 33-9. У два наврата током сезоне је имао серију од седам трипл-даблова, по чему је први у историји НБА. 

Био је играч месеца Западне конференције у новембру и фебруару, а четири пута играч недеље. Довео је Тандер до плеј-офа.



Најкориснији играч НБА протекле сезоне, Расел Вестбрук продужио је верност са Оклахома Тандерима . И то како - потписавши највећи уговор у историји најјаче кошаркашке лиге на свету.

Уговор је, као што то бива када је цифра огромна помало компилкован, али се зна ће на крају шестогодишње сарадње "Бестбрук" бити богатији за 233 милиона долара.  Договор почиње са сезоном 2018-19. и укључује опцију за продужење за 2022-23. Вестбрук ће укупно инкасирати 205 милиона за ново продужење уговора уз још 28 милиона као плату за сесзону 2017-18. А 2018-19, његове прве сезоне са новим продужењем биће 35,3 милиона.

"Када играш у Оклахома Ситију играш пред најбољим навијачима ан свету. Једва чекам да наставим да дајем све за њих, град и клуб. Зашто да не!", огласио се Вестбрук.

Ас Оклахоме, којем ће се придружити Кармело Ентони и Пол Џорџ, прошле сезоне просечно је бележио трипл-дабл са 31,6 поена, 10,7 скокова и 10,4 асистенција.  Са његовим останком, али и са појачањима која долазе у Оклахому, Тандери би могли поново да циљају титулу.

Нова НБА сезона почиње 17. октобра.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар