Vestbruk postaje najplaćeniji u istoriji NBA!

Američki košarkaš Rasel Vestbruk potpisao je novi petogodiššnji ugovor sa Oklahomom i postao najplaćeniji igrač u istoriji NBA lige.  Pukla kasa u Oklahomi - Vestbruku 233 miliona $ za šest sezona! Lider Tandera postaje košarkaš sa najvećim garantovanim ugovorom u istoriji NBA.

Košarka 01.10.2017 | 14:30
Vestbruk postaje najplaćeniji u istoriji NBA!
Kako navodi ESPN, najkkorisniji igrač NBA dogovorio je saradnju sa Tandersima vrednu 205 miliona dolara.

Detalje ovog ugovora dogovorili su Raselov agent, Ted Fučer i generalni menadžer Oklahome Sem Presti.

Ugovor će početi da važi od početka sledeće sezone, a to znači da će Vestbruk za šest sezona zaraditi 233 miliona dolara. 

Plejmejker Oklahome iza sebe ima sezonu kakvu niko nije imao u poslednjih 45 godina, prosečno je beležio tripl-dabl sa 31,6 poena, 10,7 skokova i 10,4 asistencije uz 1,63 ukradene lopte po utakmici. 

Na 82 utakmice zabeležio je čak 42 tripl-dabla, a u tim utakmicama Tander je imao skor 33-9. U dva navrata tokom sezone je imao seriju od sedam tripl-dablova, po čemu je prvi u istoriji NBA. 

Bio je igrač meseca Zapadne konferencije u novembru i februaru, a četiri puta igrač nedelje. Doveo je Tander do plej-ofa.



Najkorisniji igrač NBA protekle sezone, Rasel Vestbruk produžio je vernost sa Oklahoma Tanderima . I to kako - potpisavši najveći ugovor u istoriji najjače košarkaške lige na svetu.

Ugovor je, kao što to biva kada je cifra ogromna pomalo kompilkovan, ali se zna će na kraju šestogodišnje saradnje "Bestbruk" biti bogatiji za 233 miliona dolara.  Dogovor počinje sa sezonom 2018-19. i uključuje opciju za produženje za 2022-23. Vestbruk će ukupno inkasirati 205 miliona za novo produženje ugovora uz još 28 miliona kao platu za seszonu 2017-18. A 2018-19, njegove prve sezone sa novim produženjem biće 35,3 miliona.

"Kada igraš u Oklahoma Sitiju igraš pred najboljim navijačima an svetu. Jedva čekam da nastavim da dajem sve za njih, grad i klub. Zašto da ne!", oglasio se Vestbruk.

As Oklahome, kojem će se pridružiti Karmelo Entoni i Pol Džordž, prošle sezone prosečno je beležio tripl-dabl sa 31,6 poena, 10,7 skokova i 10,4 asistencija.  Sa njegovim ostankom, ali i sa pojačanjima koja dolaze u Oklahomu, Tanderi bi mogli ponovo da ciljaju titulu.

Nova NBA sezona počinje 17. oktobra.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar