Ко су насљедници "Плејбој" царства

Хју Хефнер женио се два пута и имао је четворо дјеце - три сина и ћерку. Богатство неће наслиједити сви. Напротив. Како пишу медији, Хефнер је насљеднике именовао у тестаменту, а већ сада је познато ко ће водити компанију "Плејбој Ентерпрајзес" коју је основао 1953. године.

Свијет 29.09.2017 | 18:13
Ко су насљедници "Плејбој" царства
Његово богатство процењује се од 50 до 110 милиона долара. На врхунцу славе, "Плејбој" империја вриједила је 399 милиона долара (1999), али је њена вриједност временом пала због све слабије продаје самог часописа. Хефнер је у тренутку смрти поседовао 35 одсто Плејбој бренда, 100 процената магазина. Осим супруга које су разводима, односно предбрачним уговорима обезбјеђене, свако од четворо дјеце добиће свој дио колача. Они ипак, нису и једини насљедници.

Како пишу медији, дио новца оснивач династије Хефнер наменио је Универзитету Јужна Каролина који је за живота обилато даровао. Хју Хејфнер иначе је подржавао високо образовање, па ова одлуке никога није зачудила, баш ко ни чињеница да је дио новца намијенио хуманитарним органитацијама чији је рад подржавао.

Први пут се оженио 1949. студенткињом Мили Вилијамс, својом великом љубави из средње школе. Током десетогодишњег брака добили су двоје дјеце - кћерку Кристи и сина Дејвида. Други пут вјенчао се "зечицом године" Кимберли Конрад, са којом је током деветогодишњег брака добио два сина Купера и Марстона.

Трећим браком власник "Плејбој" империје запањио јавност, пошто се 2012. године вјенчао са "зјечицом" Кристал Харис. У том тренутку, он је имао 86 година, а она 26. Пар није имао дјеце.

Кристи (64) и Дејвид (62)

Кристи је дуги низ година радила са оцем. У компанији "Плејбој Ентерпрајзес", коју је Хју Хефнер основао, Кристи се запослила 1975. године, а током двијехиљадитих била је и извршни директор. На ту функцију након година руковођења, оставку је поднијела 2008. године.

Кристи је била та која је донијела одлуку да "Плејбој" добије интернет издање 1994. године, што је у то време била храбра пословна одлука. Кристи се таквих одлука није плашила, па је тако проширила пословање "Плејбој Ентерпрајзес" на видео-игре, а њеном одлуком "Плејбој" је изашао на тржишта преко Атлантика. Завршила је журналистику, а колико је била успешна у свијету менаџента показује и то што је угледни магазин "Форбс" пре десетак година сматрао једном од 100 најмоћнијих жена.

Дејвид није укључен у породичан бизнис. Живи у Калифорнији и има сопствену фирму у области ИТ-а.

Купер (26) и Марстон (27)

Купер и Марстон су одрасли у "Плејбој вили", чувеној по лудим секс-журкама. Марстон је звршио филозофију, а Купер филм и историју.

Најмлађи Хефнер очев је насљедник када је посао у питању. Сам Хју неколико пута је то потврдио, а Купер је и једини који је тренутно запослен у породичној фирми на позицији креативног директора.

Купер је тај чијом се одлуком голотиња враћа у "Плејбој", а то није једина промјена. У неколико интервјуа најавио је велике планове за компанију, укључујући и "прилагођавање 'Плејбоја' његовој генерацији". Да ли је визионар попут оца и да ли ће успети да мазагин који већ неколико година послује са губицима врати на стазе старе славе, остаје да се види.

Коментари / 0

Оставите коментар