Ko su nasljednici "Plejboj" carstva

Hju Hefner ženio se dva puta i imao je četvoro djece - tri sina i ćerku. Bogatstvo neće naslijediti svi. Naprotiv. Kako pišu mediji, Hefner je nasljednike imenovao u testamentu, a već sada je poznato ko će voditi kompaniju "Plejboj Enterprajzes" koju je osnovao 1953. godine.

Svijet 29.09.2017 | 18:13
Ko su nasljednici "Plejboj" carstva
Njegovo bogatstvo procenjuje se od 50 do 110 miliona dolara. Na vrhuncu slave, "Plejboj" imperija vrijedila je 399 miliona dolara (1999), ali je njena vrijednost vremenom pala zbog sve slabije prodaje samog časopisa. Hefner je u trenutku smrti posedovao 35 odsto Plejboj brenda, 100 procenata magazina. Osim supruga koje su razvodima, odnosno predbračnim ugovorima obezbjeđene, svako od četvoro djece dobiće svoj dio kolača. Oni ipak, nisu i jedini nasljednici.

Kako pišu mediji, dio novca osnivač dinastije Hefner namenio je Univerzitetu Južna Karolina koji je za života obilato darovao. Hju Hejfner inače je podržavao visoko obrazovanje, pa ova odluke nikoga nije začudila, baš ko ni činjenica da je dio novca namijenio humanitarnim organitacijama čiji je rad podržavao.

Prvi put se oženio 1949. studentkinjom Mili Vilijams, svojom velikom ljubavi iz srednje škole. Tokom desetogodišnjeg braka dobili su dvoje djece - kćerku Kristi i sina Dejvida. Drugi put vjenčao se "zečicom godine" Kimberli Konrad, sa kojom je tokom devetogodišnjeg braka dobio dva sina Kupera i Marstona.

Trećim brakom vlasnik "Plejboj" imperije zapanjio javnost, pošto se 2012. godine vjenčao sa "zječicom" Kristal Haris. U tom trenutku, on je imao 86 godina, a ona 26. Par nije imao djece.

Kristi (64) i Dejvid (62)

Kristi je dugi niz godina radila sa ocem. U kompaniji "Plejboj Enterprajzes", koju je Hju Hefner osnovao, Kristi se zaposlila 1975. godine, a tokom dvijehiljaditih bila je i izvršni direktor. Na tu funkciju nakon godina rukovođenja, ostavku je podnijela 2008. godine.

Kristi je bila ta koja je donijela odluku da "Plejboj" dobije internet izdanje 1994. godine, što je u to vreme bila hrabra poslovna odluka. Kristi se takvih odluka nije plašila, pa je tako proširila poslovanje "Plejboj Enterprajzes" na video-igre, a njenom odlukom "Plejboj" je izašao na tržišta preko Atlantika. Završila je žurnalistiku, a koliko je bila uspešna u svijetu menadženta pokazuje i to što je ugledni magazin "Forbs" pre desetak godina smatrao jednom od 100 najmoćnijih žena.

Dejvid nije uključen u porodičan biznis. Živi u Kaliforniji i ima sopstvenu firmu u oblasti IT-a.

Kuper (26) i Marston (27)

Kuper i Marston su odrasli u "Plejboj vili", čuvenoj po ludim seks-žurkama. Marston je zvršio filozofiju, a Kuper film i istoriju.

Najmlađi Hefner očev je nasljednik kada je posao u pitanju. Sam Hju nekoliko puta je to potvrdio, a Kuper je i jedini koji je trenutno zaposlen u porodičnoj firmi na poziciji kreativnog direktora.

Kuper je taj čijom se odlukom golotinja vraća u "Plejboj", a to nije jedina promjena. U nekoliko intervjua najavio je velike planove za kompaniju, uključujući i "prilagođavanje 'Plejboja' njegovoj generaciji". Da li je vizionar poput oca i da li će uspeti da mazagin koji već nekoliko godina posluje sa gubicima vrati na staze stare slave, ostaje da se vidi.

Komentari / 0

Ostavite komentar