Радојичић контра Додикових изјава

Високи функционер СНСД-а Игор Радојичић у интервју за магазин "Недељник" изнио је врло занимљиве ставове о односу према НАТО савезу који су супротни од званичних ставова Милорада Додика. Да ли је то само појединачан иступ Игора Радојичића или показатељ промјене курса о НАТО савезу комплетног СНСД-а.

Република Српска 29.09.2017 | 16:58
Радојичић контра Додикових изјава
Игор Радојичић градоначелник Бањалуке и високи функционер СНСД-а изјавио је да се димензија медјународне поларизације Исток-Запад прелила у БиХ као идеално игралиште и додатно појачала унутрашње тензије.

Радојичић је изнио врло занимљиво гледиште на комплетну причу о евентуалном чланству БиХ а са њом и Републике Српске у НАТО савезу.

"Ко год сада о томе говори овако или онако, не говори комплетну истину. То што су у међувремену сви промијенили политички став, па су сада сви против, не значи да до 2006. године нису сви били за.

Зато нам треба више обреновићевске мудрости него Карађорђевог херојства, јер какве су шансе РС са милион становника против неколико стотина милиона становника земаља које чине НАТО", рекао је Игор Радојичић.

Радојичићева изјава тим више је занимљива јер су изречени ставови у супротности са оним што о НАТО савезу јавно мисли Милорад Додик каже предсједник СДС-а Вукота Говедарица.

Говедарица напомиње да је ипак и СНСД у посљедњих неколико мјесеци потезима врха странке и Милорада Додика прије свега показао да се једно говори народу а друго пред странцима, прије свега Американцима.

"То је показало и одустајање Милорада Додка од декларације о независности и повлачење одлуке о референдумо о Суду и Тужилаштву" каже предсједник СДС-а.

Игор Црнадак министар иностраних послова БиХ тврди да је посреди само тактика СНСД-а.

Игор Радојичић иначе је на посљедњим локалним изборима изабран за градоначелника Бањалуке и од тада се није бавио политичким изјавама. Оно што јесте примјетно је то да су стране дипломате и амбасадори разних земаља, нарочито западних, у посљедњих десетак мјесеци много чешћи гости Градске управе Бањалука него Палате Републике.

(БН)

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

А заузврат

29.09.2017 15:07

Заузврат Срђо Амиџић мора посјећивати чешће Агапе да се поклоне великом вођи,да му одају признање јер му је платио велики вођа предизборну кампању народним парама.Да доведу којег залуталог странца да мало потроши на суши и тирамису

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахахахахахахахахахахахахахаха

30.09.2017 08:06

Чуј "Карађорђе"!? Па не мислиш ваљда да је Дудук - Карађорђе, смраду један дукљански и дегенерични. Зато се сада прави Карађорђе преврће у гробу, јер је највећи српски издајник упоређен с њим.

Name

Зозон

29.09.2017 15:08

Радојичић, будући предсједник Републике Српске ... Провјерена информација

ОДГОВОРИТЕ
Name

пунт

29.09.2017 16:05

Ако он буде предсједник ја се одма селим у федерацију

Name

Реално

29.09.2017 16:26

Ниси у праву, Радојичић за сада не иде нигдје... Неко други ће бити кандидат СНСД за предсједника Републике, али није Игор... провјерено

Name

Ист-вест бриџ

29.09.2017 16:47

Ја већ двије године говорим да ће Радојчић постати Премијер Српске послије Додика. Радојчић је од оснивања члан подружнице Трилатерале у овом дијелу свијета која се зове Ист-вест бриџ ("Еаст-wест бридге" - Источно-западни мост). Човјек који осим политике ништа у животу није радио, стално је био Додиков џелат је "савјетник" те организације (хттп://www.еwб.рс/адвисорy.аспx). Ово говори све о људима које око себе окупља западна олигархија.

Name

борац

29.09.2017 17:53

Ако Радојциц буде предсједник диригент опет баја.

Name

Ре: Ист-wест бридге

29.09.2017 18:31

Испод тог моста уопсте не трце вида. То нема везе са Трилатералом. То је приватна фирма веома пробкематцноб Јована Ковацица. Погледајте само неке од цланова - Слободан Марковиц Деба, осудјен на пет година затвора зато сто је оретукао зену у гарази, алкохолицар Зиле итд. Њихов утицај на друствене токове, на политицка догадјања у РС је раван утуцају БиХ на сукоб Сјеверне Кореје и САД

Name

орао

29.09.2017 19:56

Радојициц баца узурбано вруц кромпир из властитих руку. Ради се о превртљивом карактеру, прорацунатом магу за кога се зна да једно мисли, друго говори, а треце ради. Радојициц као предсједник РС-а би био тотални промасај. Његов метод је метод прљаве игре.

Name

ре@зозон

29.09.2017 21:38

Лука Петровић, да се кладимо? Има увјек гори од горега ! Па ти размисли

Name

Ре Зозон

29.09.2017 22:54

Не може по уставу РС, јер се до сад изјашњавао као Црногорац.

Name

ко

29.09.2017 15:27

Досла маца на вратанца.Догорило до ноктију,пристају на све. Велики вода губи конце,а мисеви саљу сигнале тразе излаз,пристају на све.Врјеме им тврдоглаво лети.Игор говори сто многи мисле,само јос не смију јавно.Перу руке од великог баје.Јос су они за њега мали мисеви,али такви су најопаснији,само кад намирису да неко тоне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоци

29.09.2017 15:47

А засто када све коментарисе и свима одговара Вукота не одговори Недељку Цорицу који исто годисте као и он а био је двије и по године у војсци?!

Name

Ја

29.09.2017 20:27

Овај ЉИГО ће издати Милу и комплет РС исто као што је Ђукановић издо Србију

Name

Море јок..

29.09.2017 18:01

Ево једно интересантно питање: Да ли би неко ко се декларише као Србин могао проћи за градоначелника Подгорице, Цетиња, Будве, Никшића...,? Или, не дао бог, глухо било, за премијера, предсједника Црне Горе..? Није тешко за одговорити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

29.09.2017 19:06

Филип Вујановиц се декларисе као србин

Name

ДОЦКАН

29.09.2017 18:04

Хоће Бајин ђетић резервни положај ако Баја абдицира. Али, нисмо му заборавили. Он је годинама био извршилац и егзекутор Бајиних жеља. У скупштини је дуго времена као црногорац сједио на мјесту које је припадало Србину. Његове брадоњице и цијела свита не могу нас убиједити да нуде нешто ново. Егоцентрични и осветољубиви а у основи недорасли задатку. Додик је за њих икона иако је на врху криминалног клана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

29.09.2017 18:21

Избалансирана изјава Г Радојцица која сагледава реалност за разлику од најављене одлуке Скупстине Републике Српске о војној неутралности која отвара сукобе.Ми се морамо прилагодити простору и времену у којем зивимо или цемо нестати.То су у Србији схватили а ми упорно писамо уз вјетар за рацун нецијих тудих интереса ,својих не сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛЛЛ

29.09.2017 18:36

Ово је луд, збуњен. Ништа ни са чим. Знам једно, а то је да нас опљачкаше.

Name

Ипак

29.09.2017 18:55

Ово је само лицни став Игора Радојицица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никад више

29.09.2017 18:59

Ко може вјеровати овом човјеку. Никад, али никад се није оградио ни од једне страначке одлуке или поступка. Проговорио кад је било неизвесно да ли ће добити неку функцију, А кад је добио, поново постао члан. Никад ништа није рекао нити урадио што је у интересу народа, већ њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маки

30.09.2017 07:16

У све једној Банана републици , у којој је не народна власт као ова , американци финансирају и подрзавају исте ..Разлог , марионетске власти у слузби запада , треба да дрзе народ сиромасан , ради лаксе пљацке које врсе западне компаније кроз природне ресурусе , финансијиски сектор и наравно оно најбитније , ради поткууравања са истоком ..Сјети те се Цаусескуа , којег је УСА и ГБ подрзава свом силом јер је окренуо ледја истоку ..знамо како се заврсило , а надам се и овде це тако доци крај , ако не ускоро , онда смо ....н@ј#$али

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

30.09.2017 13:53

Ако би се Игор декларисао као Србин ,да ли би мање био Црногорац? Ако би се Бакир декларисао као Србин , да ли био прихватљив за Бањалуку? (а могао би. Предак му је Спасоје).Није ствар у делкларисању , него у раду, а Игор је за кратко вријеме показао да је способан да води град и да остварује све сто је обецао у предизнорној кампањи или иде према томе.Не треба га везати ни кога , осим за оно сто ради.Ко год да је на његову мјести и да ради исто , ја сам за њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре АНА

30.09.2017 15:37

Твоја одлука. Игор је љигавац исто дубоко инкорпориран у криминал. Па ти види.