Radojičić kontra Dodikovih izjava

Visoki funkcioner SNSD-a Igor Radojičić u intervju za magazin "Nedeljnik" iznio je vrlo zanimljive stavove o odnosu prema NATO savezu koji su suprotni od zvaničnih stavova Milorada Dodika. Da li je to samo pojedinačan istup Igora Radojičića ili pokazatelj promjene kursa o NATO savezu kompletnog SNSD-a.

Republika Srpska 29.09.2017 | 16:58
Radojičić kontra Dodikovih izjava
Igor Radojičić gradonačelnik Banjaluke i visoki funkcioner SNSD-a izjavio je da se dimenzija medjunarodne polarizacije Istok-Zapad prelila u BiH kao idealno igralište i dodatno pojačala unutrašnje tenzije.

Radojičić je iznio vrlo zanimljivo gledište na kompletnu priču o eventualnom članstvu BiH a sa njom i Republike Srpske u NATO savezu.

"Ko god sada o tome govori ovako ili onako, ne govori kompletnu istinu. To što su u međuvremenu svi promijenili politički stav, pa su sada svi protiv, ne znači da do 2006. godine nisu svi bili za.

Zato nam treba više obrenovićevske mudrosti nego Karađorđevog herojstva, jer kakve su šanse RS sa milion stanovnika protiv nekoliko stotina miliona stanovnika zemalja koje čine NATO", rekao je Igor Radojičić.

Radojičićeva izjava tim više je zanimljiva jer su izrečeni stavovi u suprotnosti sa onim što o NATO savezu javno misli Milorad Dodik kaže predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

Govedarica napominje da je ipak i SNSD u posljednjih nekoliko mjeseci potezima vrha stranke i Milorada Dodika prije svega pokazao da se jedno govori narodu a drugo pred strancima, prije svega Amerikancima.

"To je pokazalo i odustajanje Milorada Dodka od deklaracije o nezavisnosti i povlačenje odluke o referendumo o Sudu i Tužilaštvu" kaže predsjednik SDS-a.

Igor Crnadak ministar inostranih poslova BiH tvrdi da je posredi samo taktika SNSD-a.

Igor Radojičić inače je na posljednjim lokalnim izborima izabran za gradonačelnika Banjaluke i od tada se nije bavio političkim izjavama. Ono što jeste primjetno je to da su strane diplomate i ambasadori raznih zemalja, naročito zapadnih, u posljednjih desetak mjeseci mnogo češći gosti Gradske uprave Banjaluka nego Palate Republike.

(BN)

Komentari / 24

Ostavite komentar
Name

A zauzvrat

29.09.2017 15:07

Zauzvrat Srđo Amidžić mora posjećivati češće Agape da se poklone velikom vođi,da mu odaju priznanje jer mu je platio veliki vođa predizbornu kampanju narodnim parama.Da dovedu kojeg zalutalog stranca da malo potroši na suši i tiramisu

ODGOVORITE
Name

hahahahahahahahahahahahahahaha

30.09.2017 08:06

Čuj "Karađorđe"!? Pa ne misliš valjda da je Duduk - Karađorđe, smradu jedan dukljanski i degenerični. Zato se sada pravi Karađorđe prevrće u grobu, jer je najveći srpski izdajnik upoređen s njim.

Name

Zozon

29.09.2017 15:08

Radojičić, budući predsjednik Republike Srpske ... Provjerena informacija

ODGOVORITE
Name

punt

29.09.2017 16:05

Ako on bude predsjednik ja se odma selim u federaciju

Name

Realno

29.09.2017 16:26

Nisi u pravu, Radojičić za sada ne ide nigdje... Neko drugi će biti kandidat SNSD za predsjednika Republike, ali nije Igor... provjereno

Name

Ист-вест бриџ

29.09.2017 16:47

Ја већ двије године говорим да ће Радојчић постати Премијер Српске послије Додика. Радојчић је од оснивања члан подружнице Трилатерале у овом дијелу свијета која се зове Ист-вест бриџ ("East-west bridge" - Источно-западни мост). Човјек који осим политике ништа у животу није радио, стално је био Додиков џелат је "савјетник" те организације (http://www.ewb.rs/advisory.aspx). Ово говори све о људима које око себе окупља западна олигархија.

Name

borac

29.09.2017 17:53

Ako Radojcic bude predsjednik dirigent opet baja.

Name

Re: Ist-west bridge

29.09.2017 18:31

Ispod tog mosta uopste ne trce vida. To nema veze sa Trilateralom. To je privatna firma veoma probkematcnob Jovana Kovacica. Pogledajte samo neke od clanova - Slobodan Markovic Deba, osudjen na pet godina zatvora zato sto je oretukao zenu u garazi, alkoholicar Zile itd. Njihov uticaj na drustvene tokove, na politicka dogadjanja u RS je ravan utucaju BiH na sukob Sjeverne Koreje i SAD

Name

orao

29.09.2017 19:56

Radojicic baca uzurbano vruc krompir iz vlastitih ruku. Radi se o prevrtljivom karakteru, proracunatom magu za koga se zna da jedno misli, drugo govori, a trece radi. Radojicic kao predsjednik RS-a bi bio totalni promasaj. Njegov metod je metod prljave igre.

Name

re@zozon

29.09.2017 21:38

Luka Petrović, da se kladimo? Ima uvjek gori od gorega ! Pa ti razmisli

Name

Re Zozon

29.09.2017 22:54

Ne može po ustavu RS, jer se do sad izjašnjavao kao Crnogorac.

Name

ko

29.09.2017 15:27

Dosla maca na vratanca.Dogorilo do noktiju,pristaju na sve. Veliki voda gubi konce,a misevi salju signale traze izlaz,pristaju na sve.Vrjeme im tvrdoglavo leti.Igor govori sto mnogi misle,samo jos ne smiju javno.Peru ruke od velikog baje.Jos su oni za njega mali misevi,ali takvi su najopasniji,samo kad namirisu da neko tone.

ODGOVORITE
Name

Goci

29.09.2017 15:47

A zasto kada sve komentarise i svima odgovara Vukota ne odgovori Nedeljku Coricu koji isto godiste kao i on a bio je dvije i po godine u vojsci?!

Name

Ja

29.09.2017 20:27

Ovaj LJIGO će izdati Milu i komplet RS isto kao što je Đukanović izdo Srbiju

Name

Море јок..

29.09.2017 18:01

Ево једно интересантно питање: Да ли би неко ко се декларише као Србин могао проћи за градоначелника Подгорице, Цетиња, Будве, Никшића...,? Или, не дао бог, глухо било, за премијера, предсједника Црне Горе..? Није тешко за одговорити.

ODGOVORITE
Name

Milojko

29.09.2017 19:06

Filip Vujanovic se deklarise kao srbin

Name

ДОЦКАН

29.09.2017 18:04

Hoće Bajin đetić rezervni položaj ako Baja abdicira. Ali, nismo mu zaboravili. On je godinama bio izvršilac i egzekutor Bajinih želja. U skupštini je dugo vremena kao crnogorac sjedio na mjestu koje je pripadalo Srbinu. Njegove bradonjice i cijela svita ne mogu nas ubijediti da nude nešto novo. Egocentrični i osvetoljubivi a u osnovi nedorasli zadatku. Dodik je za njih ikona iako je na vrhu kriminalnog klana

ODGOVORITE
Name

Osvit

29.09.2017 18:21

Izbalansirana izjava G Radojcica koja sagledava realnost za razliku od najavljene odluke Skupstine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti koja otvara sukobe.Mi se moramo prilagoditi prostoru i vremenu u kojem zivimo ili cemo nestati.To su u Srbiji shvatili a mi uporno pisamo uz vjetar za racun necijih tudih interesa ,svojih ne sigurno.

ODGOVORITE
Name

LLL

29.09.2017 18:36

Ovo je lud, zbunjen. Ništa ni sa čim. Znam jedno, a to je da nas opljačkaše.

Name

Ipak

29.09.2017 18:55

Ovo je samo licni stav Igora Radojicica.

ODGOVORITE
Name

Никад више

29.09.2017 18:59

Ко може вјеровати овом човјеку. Никад, али никад се није оградио ни од једне страначке одлуке или поступка. Проговорио кад је било неизвесно да ли ће добити неку функцију, А кад је добио, поново постао члан. Никад ништа није рекао нити урадио што је у интересу народа, већ њега.

ODGOVORITE
Name

maki

30.09.2017 07:16

U sve jednoj Banana republici , u kojoj je ne narodna vlast kao ova , amerikanci finansiraju i podrzavaju iste ..Razlog , marionetske vlasti u sluzbi zapada , treba da drze narod siromasan , radi lakse pljacke koje vrse zapadne kompanije kroz prirodne resuruse , finansijiski sektor i naravno ono najbitnije , radi potkuuravanja sa istokom ..Sjeti te se Causeskua , kojeg je USA i GB podrzava svom silom jer je okrenuo ledja istoku ..znamo kako se zavrsilo , a nadam se i ovde ce tako doci kraj , ako ne uskoro , onda smo ....n@j#$ali

ODGOVORITE
Name

Ana

30.09.2017 13:53

Ako bi se Igor deklarisao kao Srbin ,da li bi manje bio Crnogorac? Ako bi se Bakir deklarisao kao Srbin , da li bio prihvatljiv za Banjaluku? (a mogao bi. Predak mu je Spasoje).Nije stvar u delklarisanju , nego u radu, a Igor je za kratko vrijeme pokazao da je sposoban da vodi grad i da ostvaruje sve sto je obecao u prediznornoj kampanji ili ide prema tome.Ne treba ga vezati ni koga , osim za ono sto radi.Ko god da je na njegovu mjesti i da radi isto , ja sam za njega.

ODGOVORITE
Name

Re ANA

30.09.2017 15:37

Tvoja odluka. Igor je ljigavac isto duboko inkorporiran u kriminal. Pa ti vidi.