Евролигаши сљедеће седмице о предлогу ФИБА-е

Грчки портал "Газета" сазнаје да ће се клубови учесници Евролиге окупити у Барселони како би размотрили могућност промене календара такмичења.

Кошарка 30.09.2017 | 23:15
Евролигаши сљедеће седмице о предлогу ФИБА-е
Европска кошарка се на почетку сезоне 2017/18 налази у великом проблему. На снагу ступа нови календар ФИБА, по коме ће се утакмице квалификација за Светски куп 2019. играти у два термина (новембар и фебруар), која су до сада била резервисана за редовна кола Евролиге.

Тим поводом су се ФИБА и Евролига прво препуцавале саопштењима, а онда почеле да траже излаз из кризе. Циљ је да репрезентације наступају у што јачим саставима (само без НБА играча) и да истовремено не буде паузе у евролигашком такмичењу.

Али, како да "вук буде сит и овце на броју"?

ФИБА је прошле недеље предложила да Евролига током две "критичне" недеље помери своје утакмице са четвртка и петка на уторак 21. новембар, а да се квалификације играју у петак 24. новембра, уместо у четвртак, како је предвиђено актуелним календаром. Тако би играчи евролигашких клубова путовали у среду, тренирали са националним тимовима у четвртак и дан касније играли.

Друге утакмице тог мини-циклуса играле би се 26. и 27. новембра, а играчи би се најкасније у уторак 28. новембра вратили у своје клубове и поново играли Евролигу 30. новембра или 1. децембра.

Та група играча дефинитивно би се суочила са напорним програмом, али неко, нажалост, мора да плати цену неслоге и вишегодишњег мањка комуникације међу главешинама...

Грчка "Газета" сазнаје да ће се клубови Евролиге окупиће се током следеће недеље у Барселони, како би размотрили предлог ФИБА.

Наравно, то не значи и да ће одмах бити усаглашен заједнички став. На одговор евролигаша и могуће разрешење кризне ситуације вероватно ће морати да се чека још неко време, али свакако не дуго...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар