Evroligaši sljedeće sedmice o predlogu FIBA-e

Grčki portal "Gazeta" saznaje da će se klubovi učesnici Evrolige okupiti u Barseloni kako bi razmotrili mogućnost promene kalendara takmičenja.

Košarka 30.09.2017 | 23:15
Evroligaši sljedeće sedmice o predlogu FIBA-e
Evropska košarka se na početku sezone 2017/18 nalazi u velikom problemu. Na snagu stupa novi kalendar FIBA, po kome će se utakmice kvalifikacija za Svetski kup 2019. igrati u dva termina (novembar i februar), koja su do sada bila rezervisana za redovna kola Evrolige.

Tim povodom su se FIBA i Evroliga prvo prepucavale saopštenjima, a onda počele da traže izlaz iz krize. Cilj je da reprezentacije nastupaju u što jačim sastavima (samo bez NBA igrača) i da istovremeno ne bude pauze u evroligaškom takmičenju.

Ali, kako da "vuk bude sit i ovce na broju"?

FIBA je prošle nedelje predložila da Evroliga tokom dve "kritične" nedelje pomeri svoje utakmice sa četvrtka i petka na utorak 21. novembar, a da se kvalifikacije igraju u petak 24. novembra, umesto u četvrtak, kako je predviđeno aktuelnim kalendarom. Tako bi igrači evroligaških klubova putovali u sredu, trenirali sa nacionalnim timovima u četvrtak i dan kasnije igrali.

Druge utakmice tog mini-ciklusa igrale bi se 26. i 27. novembra, a igrači bi se najkasnije u utorak 28. novembra vratili u svoje klubove i ponovo igrali Evroligu 30. novembra ili 1. decembra.

Ta grupa igrača definitivno bi se suočila sa napornim programom, ali neko, nažalost, mora da plati cenu nesloge i višegodišnjeg manjka komunikacije među glavešinama...

Grčka "Gazeta" saznaje da će se klubovi Evrolige okupiće se tokom sledeće nedelje u Barseloni, kako bi razmotrili predlog FIBA.

Naravno, to ne znači i da će odmah biti usaglašen zajednički stav. Na odgovor evroligaša i moguće razrešenje krizne situacije verovatno će morati da se čeka još neko vreme, ali svakako ne dugo...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar