Келн брзо реаговао послије пораза од Звезде!

Бундеслигаш довео појачање у нападу. Реч је о искусном голгетеру.  Келнова панична реакција: Потписао најефикаснији странац у историји Бундеслиге! Велико појачање за очајне Јарчеве.

Фудбал 29.09.2017 | 18:45
Келн брзо реаговао послије пораза од Звезде!
Црвена звезда је у четвртак увече остварила сјајан резултат у Келну, савладавши бундеслигаша ефектним голом Ричмонда Боаћија. Али, Келн је у другом делу меча био доминатнији и створио је неколико великих прилика - чак три пута су фудбалери немачког клуба погађали оквир гола.

Да је неефикасност највећа бољка тима, схватили су у Келну, па су одмах реаговали.

Данас је обелодањено да је Келн довео искусног нападача, Перуанца Клаудија Пизара, који има 38 година!

Уговор је потписан до краја сезоне.

Пизаро у ногама има чак 430 бундеселигашких утакмица. Играо је за Вердер из Бремена и минхенски Бајерн и постигао је 191 гол. Једну сезону био је члан лондонског Челсија.

"Келн је велики клуб, са богатом историјом и желим да му помогнем својим искуством и квалитетом", изјавио је Пизаро.

Тренер Келна Петер Штегер је додао: "Он је 'убиствен' пред голом противника и његов квалитет и карактер ће бити веома важан за цео тим".

Црвена звезда је само додатно гурнула Келн у муљ у којем плива од почетка сезоне. Најпријатније изненађење Бундеслиге из прошле сезоне је највеће разочарење у актуелној. Пет пораза у Бундеслиги плус још два у Лиги Европе на укупно осам утакмица. Аларм је одавно упаљен и данас је стигла експресна реакција!

Келн је потписао уговор до краја сезоне са легендарним Клаудијом Пизаром! Најефикаснији странац у историји Бундеслиге ће данас задужити опрему Јарчева и искуством, али и неоспорним квалитетом ће покушати да им помогне у спасавању сезоне.

Келнова главна бољка је неефикасност. Дали су само један гол на шест мечева у Бундеслиги. Никако не могу да се опораве од одласка Антонија Модсета у Кину иако су за његову замену Џона Кордобу платили 15.000.000 евра. Али Колумбијац се није снашао и муче се...

Директор Шматке је решио да у напад придода Пизара који је слободан играч од истека уговора са Вердером на крају претходне сезоне. Реално, Келн није имао много опција и тешко да је у овом тренутку могао да нађе бољу од Пизара који има 38 година.

Легендарни Перуанац је најбољи инострани стрелац у историји Бундеслиге са 191 првенственим поготком. Иза њега су Левандовски, Елбер, Аилтон, Шапуиса... Укупно је пети стрелац на вечној листи Бундеслиге. У три мандата у Вердеру је провео укупно осам сезона, док је у два мандата у Бајерну играо девет година.

Постоји могућност да Пизаро буде лиценциран за наставак такмичења у Лиги Европе ако је Келн оставио слободно место у случају да доведе једног играча током сеоне.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар