Keln brzo reagovao poslije poraza od Zvezde!

Bundesligaš doveo pojačanje u napadu. Reč je o iskusnom golgeteru.  Kelnova panična reakcija: Potpisao najefikasniji stranac u istoriji Bundeslige! Veliko pojačanje za očajne Jarčeve.

Fudbal 29.09.2017 | 18:45
Keln brzo reagovao poslije poraza od Zvezde!
Crvena zvezda je u četvrtak uveče ostvarila sjajan rezultat u Kelnu, savladavši bundesligaša efektnim golom Ričmonda Boaćija. Ali, Keln je u drugom delu meča bio dominatniji i stvorio je nekoliko velikih prilika - čak tri puta su fudbaleri nemačkog kluba pogađali okvir gola.

Da je neefikasnost najveća boljka tima, shvatili su u Kelnu, pa su odmah reagovali.

Danas je obelodanjeno da je Keln doveo iskusnog napadača, Peruanca Klaudija Pizara, koji ima 38 godina!

Ugovor je potpisan do kraja sezone.

Pizaro u nogama ima čak 430 bundeseligaških utakmica. Igrao je za Verder iz Bremena i minhenski Bajern i postigao je 191 gol. Jednu sezonu bio je član londonskog Čelsija.

"Keln je veliki klub, sa bogatom istorijom i želim da mu pomognem svojim iskustvom i kvalitetom", izjavio je Pizaro.

Trener Kelna Peter Šteger je dodao: "On je 'ubistven' pred golom protivnika i njegov kvalitet i karakter će biti veoma važan za ceo tim".

Crvena zvezda je samo dodatno gurnula Keln u mulj u kojem pliva od početka sezone. Najprijatnije iznenađenje Bundeslige iz prošle sezone je najveće razočarenje u aktuelnoj. Pet poraza u Bundesligi plus još dva u Ligi Evrope na ukupno osam utakmica. Alarm je odavno upaljen i danas je stigla ekspresna reakcija!

Keln je potpisao ugovor do kraja sezone sa legendarnim Klaudijom Pizarom! Najefikasniji stranac u istoriji Bundeslige će danas zadužiti opremu Jarčeva i iskustvom, ali i neospornim kvalitetom će pokušati da im pomogne u spasavanju sezone.

Kelnova glavna boljka je neefikasnost. Dali su samo jedan gol na šest mečeva u Bundesligi. Nikako ne mogu da se oporave od odlaska Antonija Modseta u Kinu iako su za njegovu zamenu Džona Kordobu platili 15.000.000 evra. Ali Kolumbijac se nije snašao i muče se...

Direktor Šmatke je rešio da u napad pridoda Pizara koji je slobodan igrač od isteka ugovora sa Verderom na kraju prethodne sezone. Realno, Keln nije imao mnogo opcija i teško da je u ovom trenutku mogao da nađe bolju od Pizara koji ima 38 godina.

Legendarni Peruanac je najbolji inostrani strelac u istoriji Bundeslige sa 191 prvenstvenim pogotkom. Iza njega su Levandovski, Elber, Ailton, Šapuisa... Ukupno je peti strelac na večnoj listi Bundeslige. U tri mandata u Verderu je proveo ukupno osam sezona, dok je u dva mandata u Bajernu igrao devet godina.

Postoji mogućnost da Pizaro bude licenciran za nastavak takmičenja u Ligi Evrope ako je Keln ostavio slobodno mesto u slučaju da dovede jednog igrača tokom seone.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar