"Нико неће глумити Пјанића!"

"Велике утакмице су за велике играче попут Миралема Пјанића. Нажалост, једног од наших великих играча неће бити у екипи због повреде и то је велики губитак за нас у предстојећим мечевима", рекао је селектор фудбалске репрезентације БиХ, Мехмед Баждаревић.

Фудбал 30.09.2017 | 14:45
"Нико неће глумити Пјанића!"
Миралем Пјанић ће због истегнућа мишића пропустити два одлучујућа меча у квалификацијама за Свјетско првенство у Русији 2018. године, против Белгије 7. октобра у Сарајеву те три дана касније с Естонијом у Талину.

"Са Белгијом је велика утакмица. Велике утакмице су за велике играче, попут Миралема Пјанића. Нажалост, једног од наших великих играча неће бити у екипи због повреде и то је велики губитак за нас у предстојећим мечевима", рекао је Мехмед Баждаревић, селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине, те додао:

"Замијенити Пјанића на његовој позицији не може нико, не само у нашој репрезентацији него у било којој екипи свијета. Због тога нећемо ни покушати тражити играча којег ставити у тим који ће, да кажем, глумити Пјанића. Покушаваћемо одрадити одређене тактичке замисли са којим ћемо се покушати најбоље супротставити Белгијанцима, али о томе нећу излазити у јавност из разумљивих разлога. До утакмице има времена. Разговараћемо пуно са играчима кроз низ састанака и надам се наћи добро рјешење", истакао је Баждаревић.

Тврди и да зна у којој ће формацији бх. национални тим играти. Међутим, и то ће остати тајна до утакмице.

"Глупо би било имало откривати карте пред овако важну утакмицу", казао је Баждаревић, који против Белгије неће моћи рачунати ни на Ервина Зукановића због суспензије узроковане жутим картонима.

Не сматра да ће Белгијанци ући опуштено у утакмицу на стадиону "Грбавица" и поред тога што су осигурали пласман на Мундијал.

"Не, они су преозбиљна репрезентација да би се играли угледом. Истина је да ћемо имати далеко већи мотив и ту видим нашу велику шансу. Видим је у хтијењу и пожртвовању, беспоштедној и истинској спортској борби за ову државу и њене народе", поручио је Баждаревић.

Припреме фудбалских репрезентативаца БиХ за утакмице са Белгијом и Естонијом почеће у понедјељак, 2. октобра, на Илиџи у Сарајеву.

"Вјерујем да нећемо имати више проблема са повредама. Тренутно о томе највише размишљам", нагласио је Баждаревић.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар