Интервју - Марко Чакаревић: Повратак Партизана на мапу!

Искусно крило Марко Чакаревић сматра да Партизан има сјајне младе играче, али и да на почетку сезоне није лако проценити за какав резултат је екипа способна.

Кошарка 30.09.2017 | 22:45
Интервју - Марко Чакаревић: Повратак Партизана на мапу!
Марко Чакаревић је 2011. године дошао у Партизан из крагујевачког Радничког у статусу репрезентативца Србије, пошто га је Душан Ивковић тог лета уврстио на шири списак кандидата за Европско првенство.

Шест година касније, вратио се као МВП Кошаркашке лиге Србије, у којој је предводио Динамик до пласмана у Суперлигу и касније до петог места у земљи.

"Прошле сезоне сам играо КЛС, која се у јавности не прати много. Жеља ми је да се вратим на мапу, да људи виде шта могу, шта знам. Надам се доброј сезони", рекао је за МОНДО 29-годишњи крилни кошаркаш.

Судећи по последњим припремним утакмицама, Мирослав Мута Николић наменио му је важну улогу, што није неочекивано, с обзиром на то да су успешно сарађивали у омладинској репрезентацији Србије (првак света 2007), Радничком и Динамику.

"Тек ће да се искристалише ко шта и колико треба да ради. Екипа је нова, тренер нам се прикључио недавно. Никола (Марковић) и Аца (Матовић, помоћни тренери - прим.аут.) су урадили добар посао током лета, али Мирослав свакако има неке своје идеје и замисли. Самим тим су и улоге још несређене", каже Чакаревић.

"Тешко је рећи за шта смо способни. Мислим да ћемо тек кроз месец-два имати представу колико бисмо могли да урадимо ове сезоне. Али мислим да имамо сјајне младе играче и да екипа у будућности може да буде одлична".

У уторак је тим Муте Николића имао последњу проверу против Фенербахчеа, са којим је од друге четвртине играо потпуно равноправно. Чакаревић сматра да то ипак није поуздано мерило снаге Партизана.

"Била је пријатељска утакмица, њихова пета за пет дана, тако да сигурно нису играли у највишем ритму. Ми смо такође знали да за три дана играмо против МЗТ, што нам је много важније. Онда је и минутажа била распоређена, Новица није играо, Милер је имао само један тренинг са екипом... Међутим, лепо је било играти против европског првака. Видело се да су физички много доминантнији. Ипак су то евролигашка тела, док смо ми генерално млади, многи момци се физички још развијају. На том пољу је Фенербахче баш био надмоћан".

Моћни турски тим, под вођством Жељка Обрадовића, у другој четвртини је сведен на 10 постигнутих поена и у том периоду се видело да Партизан има потенцијал да игра добру одбрану, што је показатељ озбиљности сваке екипе.

"Та четвртина је нешто чему би требало да тежимо", потврдио је Марко Чакаревић, који је између два боравка у Партизану играо још за Темишвар, Игокеу и Металац.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар