Intervju - Marko Čakarević: Povratak Partizana na mapu!

Iskusno krilo Marko Čakarević smatra da Partizan ima sjajne mlade igrače, ali i da na početku sezone nije lako proceniti za kakav rezultat je ekipa sposobna.

Košarka 30.09.2017 | 22:45
Intervju - Marko Čakarević: Povratak Partizana na mapu!
Marko Čakarević je 2011. godine došao u Partizan iz kragujevačkog Radničkog u statusu reprezentativca Srbije, pošto ga je Dušan Ivković tog leta uvrstio na širi spisak kandidata za Evropsko prvenstvo.

Šest godina kasnije, vratio se kao MVP Košarkaške lige Srbije, u kojoj je predvodio Dinamik do plasmana u Superligu i kasnije do petog mesta u zemlji.

"Prošle sezone sam igrao KLS, koja se u javnosti ne prati mnogo. Želja mi je da se vratim na mapu, da ljudi vide šta mogu, šta znam. Nadam se dobroj sezoni", rekao je za MONDO 29-godišnji krilni košarkaš.

Sudeći po poslednjim pripremnim utakmicama, Miroslav Muta Nikolić namenio mu je važnu ulogu, što nije neočekivano, s obzirom na to da su uspešno sarađivali u omladinskoj reprezentaciji Srbije (prvak sveta 2007), Radničkom i Dinamiku.

"Tek će da se iskristališe ko šta i koliko treba da radi. Ekipa je nova, trener nam se priključio nedavno. Nikola (Marković) i Aca (Matović, pomoćni treneri - prim.aut.) su uradili dobar posao tokom leta, ali Miroslav svakako ima neke svoje ideje i zamisli. Samim tim su i uloge još nesređene", kaže Čakarević.

"Teško je reći za šta smo sposobni. Mislim da ćemo tek kroz mesec-dva imati predstavu koliko bismo mogli da uradimo ove sezone. Ali mislim da imamo sjajne mlade igrače i da ekipa u budućnosti može da bude odlična".

U utorak je tim Mute Nikolića imao poslednju proveru protiv Fenerbahčea, sa kojim je od druge četvrtine igrao potpuno ravnopravno. Čakarević smatra da to ipak nije pouzdano merilo snage Partizana.

"Bila je prijateljska utakmica, njihova peta za pet dana, tako da sigurno nisu igrali u najvišem ritmu. Mi smo takođe znali da za tri dana igramo protiv MZT, što nam je mnogo važnije. Onda je i minutaža bila raspoređena, Novica nije igrao, Miler je imao samo jedan trening sa ekipom... Međutim, lepo je bilo igrati protiv evropskog prvaka. Videlo se da su fizički mnogo dominantniji. Ipak su to evroligaška tela, dok smo mi generalno mladi, mnogi momci se fizički još razvijaju. Na tom polju je Fenerbahče baš bio nadmoćan".

Moćni turski tim, pod vođstvom Željka Obradovića, u drugoj četvrtini je sveden na 10 postignutih poena i u tom periodu se videlo da Partizan ima potencijal da igra dobru odbranu, što je pokazatelj ozbiljnosti svake ekipe.

"Ta četvrtina je nešto čemu bi trebalo da težimo", potvrdio je Marko Čakarević, koji je između dva boravka u Partizanu igrao još za Temišvar, Igokeu i Metalac.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar