БиХ заостаје за сусједима

Високи представник Валентин Инцко упознао је данас у Сарајеву чланове Комитета за међународне односе британског Дома лордова који бораве у Босни и Херцеговини о актуелној политичкој ситуацији.

Босна и Херцеговина 29.09.2017 | 14:59
БиХ заостаје за сусједима
"У потпуности подржавам евроатлантски пут као најбољу опцију за Босну и Херцеговину и њене грађане. Нажалост, неки политичари и даље се у превеликој мјери фокусирају на национална питања која уносе подјеле међу људима, доводећи у питање опредијељеност за евроатлантски програм као истински приоритет.
 
И док свака земља има властиту динамику, регија Западног Балкана у цјелини постигла је велики напредак ка пуној интеграцији у европску породицу. Ипак, без јаке свијести о хитности овог процеса, БиХ долази у опасност да заостане за сусједима. Из тог разлога, апелујем на бх. политичаре да оставе препирке по страни и окрену се приближавању ставова, што је неопходно за постизање потребних економских и социјалних реформи," рекао је Инцко.
 
Закључио је да ОХР, ВСавјета за примјену мира и шира међународна заједница остају опредијељени за помоћ БиХ на овом путу, те је захвалио Великој Британији за њен дуготрајни дипломатски ангажман у БиХ и помоћ у послијератној обнови и развоју земље, како билатерално, тако и у својству чланице ЕУ.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Миа

29.09.2017 13:29

БиХ има огроман потенцијал за развој. Много веци него га има нпр. Аустрија. Имамо и суме али слабу индустрију намјестаја. Пољопривреда и стоцарство морају бити много развијенији, али ту заосталост носимо јос из социјализма. БиХ је земља која има фантастицне разноликости, и културолоске као и природне ресурсе. Стета да остане све на мртвом слову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.09.2017 14:41

Беиха је један пропао пројекат.нек се љути ко хоце сл нема напретка ни за 200 год.једни хоце друге на силу да приморе да је воле И да буду главни други недају.И тако траје вец 22 год

Name

Индијанац @ре

29.09.2017 18:28

Босна је постојала 1000 година прије ријечи Србин и Хрват, постојати ће док је свијета и вијека. Теби нико не брани да је мрзиш, напустиш, ходаш гологуз и живиш на мекињама, лични избор. Све док твоје србовање не стоји на путу људима који воле своју земљу, уживај, у супротном би могао фасовати батине које ћеш памтити до краја живота! ❤❤❤❤

Name

Комшија/сусјед

29.09.2017 14:48

БиХ заостаје јер поједини босанци и херцеговци отворено раде против своје државе и уживају да се увлаче комшијама и сусједима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пуковник

29.09.2017 16:51

БиХ је најбогатија земља на свијету, ентитет Република Српска поготово.....20 година је пљачкају и краду немилице и још нису све покрали. Па то ни Данска неби издржала.......

ОДГОВОРИТЕ