Произвољна изјава Рамуша Харадинаја

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак позив премијера владе у Приштини Рамуша Харадинаја да Сарајево призна независност Косова је оцијенио промашеном изјавом , тврдећи да БиХ неће донијети одлуку о признању Косова нити че разматрати до краја мандата актуелног Савјета министара БиХ.  

Босна и Херцеговина 29.09.2017 | 11:26
Произвољна изјава Рамуша Харадинаја
На скупу одржаном у Влади Косова поводом 28. септембра - Дана Бошњака Косова, премијер Рамуш Харадинај позвао је званично Сарајево да размотри могућност признања државе Косово, као и укидања визног режима за грађане те земље.

Коментаришући ову изјаву министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак је рекао да тај позив неће имати никаквог ефекта те оцјењује да је ово "промашена изјава".

Он је устврдио да БиХ не само да неће донијети одлуку о признању Косова већ је неће ни разматрати до краја мандата актуелног Савјета министара БиХ. 

"У БиХ нема признања Косова не због става Бошњака и Хрвата, већ управо због става представника Републике Српске, и оних из странака које чине власт на нивоу БиХ и оних који су опозиција на нивоу БиХ, а на власти су у РС. У вези с овим питањем сви су јединствени и нема никаквих изгледа да се та ситуација промијени", казао је Црнадак у изјави Фени. 

Даље је навео да у БиХ постоји сагласност да треба покушати поједноставити визни режим, проток људи и робе, а посебно за пословне људе да би се обављало више економских активности. 

"Генерално, треба покушати поједноставити доста ствари којим би се олакшао живот 'обичних' људи и свакодневно функционисање. Међутим, у смислу промјене става БиХ везано за признање Косова, сигурно неће бити ријечи", закључио је Црнадак. 

(Фена)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Пеки

29.09.2017 09:57

Xарадинај мозес само да сањас признање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.09.2017 11:51

Пасос и таблице признате! Како то онда да путују са тим пасошима и таблицама ако нису признате? Срби су се замрсили и запетљали а никако да одмрсе а морат ће прије или касније.

Name

док

29.09.2017 11:50

Па пошто су сад срби са Косова дужни да ваде косовске документе биће да је то на штету њима.Бошњака тамо има много мање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијево-десно

29.09.2017 15:14

Де ба Игоре, ман се ћорава посла. Нити си релевантан за било шта, нити ће тебе ико питати за мишљење. Важно је да је сама Србија признала Косово и да људи без проблема путују кроз исту са косовским пасошима. Да политичари из србије не смију присмрдити граници са Републик е Косовëс. Ти се хватај аеродромских терминала и чекај да наиђе неко познатији да му се привалиш у лету...

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

29.09.2017 15:55

Ко да њих интересује хоце ли босна признати Косово Битно Је да це то мајка Србија морати да уради а Додик И његове хорде могу само да пи...у уз вјетар