Ова генерација враћа дугове!

Нови подвиг актуелног тима Црвене звезде.

Фудбал 29.09.2017 | 14:15
Ова генерација враћа дугове!
"Ово је још једна игра у којој Немци победе, али мало касно", нашалио се помоћни тренер Владана Милојевића, Милан Косановић, после велике победе Црвене звезде против Келна у Немачкој (1:0).



Успели су црвено-бели да остваре још један велики успех и савладају ривала чији су "скалп" многи навијачи прижељкивали чак 28 година, од оног тренутка када је Келн голом у 90. минуту стигао до 3:0 и пласмана у четвртфинале УЕФА купа, надокнадивши београдски пораз 0:2.

"Ето, ова генерација је успела да врати дуг Келну после толико година", блистао је од среће Милан Борјан у четвртак увече после победе на "Рајн Енерги" стадиону.

Успела је и да оствари једну од ретких победа у гостима против озбиљног европског ривала и да врати дуг за изгубљене драме у Стразбуру или Бордоу.

Само мало среће недостајало је тада фудбалерима Звезде, баш као што су је овај пут имали.

"Статива ме је спасила!", кроз широк осмех је рекао голман црвено-белих којем је оквир гола заиста три пута био савезник после шутева "јарчева".

"Показали смо карактер и остварили велику победу, која је требало да буде и убедљивија. Желео бих да је посветим свим навијачима који су дошли да нас подрже, заиста су још једном били сјајни", озбиљнијим тоном додао је Борјан.

Прво полувреме изгледало је сјајно када је у питању игра Звезде, али је у наставку Келн преузео иницијативу и вршио велики притисак. Били су принуђени гости да се повуку, "висио је гол у ваздуху", али је пантерска реакција Борјана у надокнади на шут главом Соренсена отклонила и последњу стрепњу код навијача црвено-белих.

Остало је: Келн - Црвена звезда 0:1.

Минимална победа довољна за леп поглед на табелу Групе Х Лиге Европе: Арсенал 6, Звезда 4, БАТЕ 1, Келн 0.

Сада следе две посластице - утакмице са Арсеналом 19. октобра у Београду и 2. новембра у Лондону.

Прилично храбру изјаву, али не може се рећи без основа, дао је Борјан у најави београдског дуела:

"Играмо код куће, ја сам увек оптимиста, требало би да победимо и учврстимо позицију".

После десет година неиграња у групној фази неког УЕФА такмичења, овакв изјава можда некоме звучи препотентно, али као што смо поменули, није без основа.

Звездо, срећно!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар