Ova generacija vraća dugove!

Novi podvig aktuelnog tima Crvene zvezde.

Fudbal 29.09.2017 | 14:15
Ova generacija vraća dugove!
"Ovo je još jedna igra u kojoj Nemci pobede, ali malo kasno", našalio se pomoćni trener Vladana Milojevića, Milan Kosanović, posle velike pobede Crvene zvezde protiv Kelna u Nemačkoj (1:0).



Uspeli su crveno-beli da ostvare još jedan veliki uspeh i savladaju rivala čiji su "skalp" mnogi navijači priželjkivali čak 28 godina, od onog trenutka kada je Keln golom u 90. minutu stigao do 3:0 i plasmana u četvrtfinale UEFA kupa, nadoknadivši beogradski poraz 0:2.

"Eto, ova generacija je uspela da vrati dug Kelnu posle toliko godina", blistao je od sreće Milan Borjan u četvrtak uveče posle pobede na "Rajn Energi" stadionu.

Uspela je i da ostvari jednu od retkih pobeda u gostima protiv ozbiljnog evropskog rivala i da vrati dug za izgubljene drame u Strazburu ili Bordou.

Samo malo sreće nedostajalo je tada fudbalerima Zvezde, baš kao što su je ovaj put imali.

"Stativa me je spasila!", kroz širok osmeh je rekao golman crveno-belih kojem je okvir gola zaista tri puta bio saveznik posle šuteva "jarčeva".

"Pokazali smo karakter i ostvarili veliku pobedu, koja je trebalo da bude i ubedljivija. Želeo bih da je posvetim svim navijačima koji su došli da nas podrže, zaista su još jednom bili sjajni", ozbiljnijim tonom dodao je Borjan.

Prvo poluvreme izgledalo je sjajno kada je u pitanju igra Zvezde, ali je u nastavku Keln preuzeo inicijativu i vršio veliki pritisak. Bili su prinuđeni gosti da se povuku, "visio je gol u vazduhu", ali je panterska reakcija Borjana u nadoknadi na šut glavom Sorensena otklonila i poslednju strepnju kod navijača crveno-belih.

Ostalo je: Keln - Crvena zvezda 0:1.

Minimalna pobeda dovoljna za lep pogled na tabelu Grupe H Lige Evrope: Arsenal 6, Zvezda 4, BATE 1, Keln 0.

Sada slede dve poslastice - utakmice sa Arsenalom 19. oktobra u Beogradu i 2. novembra u Londonu.

Prilično hrabru izjavu, ali ne može se reći bez osnova, dao je Borjan u najavi beogradskog duela:

"Igramo kod kuće, ja sam uvek optimista, trebalo bi da pobedimo i učvrstimo poziciju".

Posle deset godina neigranja u grupnoj fazi nekog UEFA takmičenja, ovakv izjava možda nekome zvuči prepotentno, ali kao što smo pomenuli, nije bez osnova.

Zvezdo, srećno!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar