Шта се десило са одбраном Партизана?

Не знају ни Милетићи. . .  О поремећају после пенала и изгубљеним лоптама на средини терена. . .

Фудбал 29.09.2017 | 13:15
Шта се десило са одбраном Партизана?
До пре само две седмице била је затегнута као струна, нико гол није могао да јој да, али онда је одбрана Партизана саму себе свела на ниво аматерске и ланчаним грешкама довела, између осталог, до недозвољено великог броја примљених голова.

По један потив Јанг Бојса, нишког Радничког и Напретка, два на Бањици, а онда три - ти то само за пола сата, у периоду од 54. до 84. минута - у судару са кијевским Динамом.

Тешко је објаснити шта је по среди, али је свима јасно да је Владимир Стојковић у утакмицама пре наведених, кад је феноменалном интервенцијама чувао нулу, заправао замаскиро колико је дефанзива црно-белих попустљива. Поготово за озбиљан ниво фудбала какав је, на пример, Лига Европе, где ни антологијске парада најбољег српског голмана нису биле довољне да се спречи пад у рупу без дна.

„У првом полувремену били смо одлични, сјајно смо отворили утакмицу. У паузи смо се договорили да изађемо на терен јако, али пенал нас је, дефинитивно, пореметио. Пали смо, нажалост, по ко зна који пут“, врти главом Немања Р. Милетић, штопер црно-белих, после пораза у другом колу Групе Б (2:3).

А чинило се да је Парни ваљак на тријумфалном путу, јер је после првог дела водио 2:0...

„Кад погледам други резултат (реми Скендербеуа и Јанг Бојса и Албанији) - да смо победили били бисмо први у групи. Много ми је жао, први себи на могу да опростим“, додао је летошњи новајлија из Вестерлоа, уз наду да првак Србије и даље има шансе за европско пролеће. „Идемо у Албанију да победимо“.

У овом тренутку та изјава делује храбро. А баш је храбрости и мало више рационалних одлука недостајало црно-белима у вечери кад су могли да се прославе. Овако, због аматерског приступа у другом делу и почетничких грешака довели су навијаче у ситуацију да стрепе и пред наставак Суперлиге, а камоли Лиге Европе.

„Не разумем шта се догодило у другом полувремену. Пао је цео тим, изгубили смо сваку лопту на средини терена. Штета. У првом полувремену смо показали да можемо, али тај пад концентрације. Морамо под хитно да исправимо грешке“, додао је Немања Г. Милетић, леви бек који је добио предност у односу на пред крај августа ангажованог имењака Антонова.

А то о грешкама и исправљању... Колико смо пута чули, написали, изговорили... Делује да лекције још нису савладане.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар