Šta se desilo sa odbranom Partizana?

Ne znaju ni Miletići. . .  O poremećaju posle penala i izgubljenim loptama na sredini terena. . .

Fudbal 29.09.2017 | 13:15
Šta se desilo sa odbranom Partizana?
Do pre samo dve sedmice bila je zategnuta kao struna, niko gol nije mogao da joj da, ali onda je odbrana Partizana samu sebe svela na nivo amaterske i lančanim greškama dovela, između ostalog, do nedozvoljeno velikog broja primljenih golova.

Po jedan potiv Jang Bojsa, niškog Radničkog i Napretka, dva na Banjici, a onda tri - ti to samo za pola sata, u periodu od 54. do 84. minuta - u sudaru sa kijevskim Dinamom.

Teško je objasniti šta je po sredi, ali je svima jasno da je Vladimir Stojković u utakmicama pre navedenih, kad je fenomenalnom intervencijama čuvao nulu, zapravao zamaskiro koliko je defanziva crno-belih popustljiva. Pogotovo za ozbiljan nivo fudbala kakav je, na primer, Liga Evrope, gde ni antologijske parada najboljeg srpskog golmana nisu bile dovoljne da se spreči pad u rupu bez dna.

„U prvom poluvremenu bili smo odlični, sjajno smo otvorili utakmicu. U pauzi smo se dogovorili da izađemo na teren jako, ali penal nas je, definitivno, poremetio. Pali smo, nažalost, po ko zna koji put“, vrti glavom Nemanja R. Miletić, štoper crno-belih, posle poraza u drugom kolu Grupe B (2:3).

A činilo se da je Parni valjak na trijumfalnom putu, jer je posle prvog dela vodio 2:0...

„Kad pogledam drugi rezultat (remi Skenderbeua i Jang Bojsa i Albaniji) - da smo pobedili bili bismo prvi u grupi. Mnogo mi je žao, prvi sebi na mogu da oprostim“, dodao je letošnji novajlija iz Vesterloa, uz nadu da prvak Srbije i dalje ima šanse za evropsko proleće. „Idemo u Albaniju da pobedimo“.

U ovom trenutku ta izjava deluje hrabro. A baš je hrabrosti i malo više racionalnih odluka nedostajalo crno-belima u večeri kad su mogli da se proslave. Ovako, zbog amaterskog pristupa u drugom delu i početničkih grešaka doveli su navijače u situaciju da strepe i pred nastavak Superlige, a kamoli Lige Evrope.

„Ne razumem šta se dogodilo u drugom poluvremenu. Pao je ceo tim, izgubili smo svaku loptu na sredini terena. Šteta. U prvom poluvremenu smo pokazali da možemo, ali taj pad koncentracije. Moramo pod hitno da ispravimo greške“, dodao je Nemanja G. Miletić, levi bek koji je dobio prednost u odnosu na pred kraj avgusta angažovanog imenjaka Antonova.

A to o greškama i ispravljanju... Koliko smo puta čuli, napisali, izgovorili... Deluje da lekcije još nisu savladane.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar