ЛЕ: Реми у Албанији за наду Партизана! И још...

Скендербег узео бод, штета за Партизан! Фудбалери Скендербега и Јанг Бојса одиграли су нерешено 1:1 у другој утакмици групе Б Лиге Европе.  Максималан опрез! Скендербег је озбиљан тим, а Сове много опасан: Јанг Бојс се провукао у Елбасану! На крају 1:1.  Трилер на Сан Сиру - Ријека од 0:2 до 2:2, па хладан туш у 90+4! Евертон се опет осрамотио! Нови европски пораз Хофенхајма. . .

Фудбал 28.09.2017 | 23:30
ЛЕ: Реми у Албанији за наду Партизана! И још...
Две екипе су одиграле утакмицу на Елбасан Арени у Елбасану.

Скендербег је изборио резултат који би савршено одговарао Партизану да су црно-бели успели да сачувају предност од 2:0 из првог полувремена свог меча другог кола са Динамо Кијевом.

Повео је Скендербег голом Алија Совеа у 65. минуту. Мат у три потеза и сјајан преглед игре, па потом пас Музаке је Сове искористио и ударцем по земљи довео Скендербег у вођство.

Само седам минута је било довољно да швајцарска екипа изједначи резултат. Нгамалеу је стигао по десном боку лопту упућену у простор из пуног трка је послао у унутрашњост казненог простора, а несмотреност одбране је отприлике са десетак метара казнио Рожер Асале снажним ударцем по земљи и изједначио резултат.

Голом Асалеа Јанг Бојси су дошли до другог бода и уједно и другог места у групи у којој Партизан после преокрета Динамо Кијева има само бод упркос вођству од 2:0 у првом полувремену.

Црно-бели су трећи са нешто бољом гол разликом од Скендербега.

Прилично скроман меч на "Елбасан Арени" одиграли су Скендербег и Јанг Бојс, а обе екипе на крају су морале да се задовоље бодом.

СКЕНДЕРБЕГ - ЈАНГ БОЈС 1:1 (0:0)

Гости су били бољи, нарочито у наставку, а када Михел Ебишер и Марко Бурки нису успели да погоде из веома добрих позиција, казна је стигла на другој страни.

Фудбалер из Гамбије, нападач Скендербега Али Сове погодио је за велико славље домаћих у 65. минуту, али ипак, само седам минута касније, Роџер Асале донео је изједначење и бод свом тиму.

Швајцарци су тако и у другој утакмици успели да стигну заостатак и ремизирају, док су Албанци, након пораза у првом колу од Динамо Кијева, освојили први бод ове сезоне у Лиги Европе.

Можда је изгледало да је срећа погледала Партизан кад је на жребу извукао Скендербег, јер од албанских тимова нисмо навикли да играју озбиљан фудбал, али предстојећи двомеч у Лиги Европе неће бити нимало лаган за црно-беле. Дало се то наслутити и у Кијеву, јер Динамо је тек после преокрета стигао до победе од 3:1, али је после вечерашњег судара са Јанг Бојсом постало кристално јасно: Скендербег се не сме потценити. Напротив. Јанг Бојс треба да буде задовољан што је вечерас у Елбасану извукао живу главу - 1:1 у другом колу Групе Б.

Истина, Албанци, као и у Кијеву, нису издржали да свих 90 минута одиграју у високом ритму, па су у самом финишу гости из Швајцарске диктирали ритам. Али било је то само у последњих 20-ак минута утакмице када су домаћи остали без даха. Све пре тога? Демонстрација квалитета Скендерегове екипе.

Није ту било посебне маште, некакве фудбалске уметности, али било је дисциплине, агресије, хитрине. Уосталом, у првом полувремену само једна полушанса за Швајцарце и чак три веома добре прилике за Скендербег. Ни почетак другог полувремена није ништа променио. После само 24 секунда Али Сове је избио сам пред голмана гостију Давида фон Балмосу, али је овај спасио Јанг Бојс. Није успео у 65. минуту када је севнула брза контра Албанаца, а Сове одличну лопту Суада Сахитија, једног од неколико Скендебегових првотимаца рођених у Приштини, спровео у противничку мрежу за вођство од 1:0.

Међутим, тај гол је и оголио неке недостатке домаћег тима. Под број један, Скендербег није навикао да побеђује у Европи. Германски менталитет Јанг Бојса је инстинктивно реаговао и гости су напали ривала. Скендербег се повукао. Превише. И само седам минтуа касније платио цех. Била је то савршена акција, мат у три потеза. Николас Нгамалеу је био асистент, а стрелац Роџер Асале.

Наставио је Јанг Бојс да напада и после тог гола, али са много мање елана, мада је у судијској надокнади имао и зицер за преокрет, али није успео. То ипак не би смело да уљуљка црно-беле. Јер иако су можда поједини навијачи већ уписали шест бодова за Партизан из предстојећа два меча, на то се никако не би смело унапред рачунати. Мораће црно-бели да се добрано презноје за сваки од њих.

СКЕНДЕРБЕГ - ЈАНГ БОЈС 1:1 (0:0)
/Сове 65 - Асале 73/

Скендербег (4-3-3): Шехи - Ванђели, Јашаница, Алити, Мици - Музака (од 77’ Дита), Лилај, Аденији - Гавазај (од 20’ Таку), Сове, Сахити (од 67’ Нимага);
Јанг Бојс (3-4-2-1): Ван Балмос - Витрих, Фон Берген, Бурки - Шик (од 70’ Фаснахт), Ебишер, Саного, Јос (од 76’ Мбабу) - Нгамалеу, Сулејмани (од 70’ Нсаме) - Асале.

Група Б:

Скендербег - Јанг Бојс 1:1
(Сове 65, Асале 72.)
Партизан - Динамо Кијев 2:3
(Ожеговић 34, Тавамба 42, Мораеш 54, 85, Бајалски 68.)

Табела:

1. Дин. Кијев 2 2 0 0 6:3 6
2.Јанг Бојс 2 1 1 0 2:2 2
3. Партизан 2 0 1 1 3:4 1
4. Скендербег 2 0 1 1 2:4 1

Близу сензационалног резултата била је Ријека, која је губила 0:2 на "Сан Сиру", али је голом Јосипа Елеза из пенала у судијској надокнади стигла до изједначења.

Ипак, Милан се извукао када је мрежу шампиона Хрватске у 94. минуту погодио Патрик Кутроне.

Милан грца у Серији А, а умало да почне да грца у Лиги Европе! После оних 5:1 против Аустрије у Бечу Росонери су вечерас успели да прокоцкају предност од 2:0 против Ријеке, али успели су да се "изваде" у задњи час - противно свим оним теоријама о коцки и вађењу. Храватски шампион био је у нокодауну, вратио се до 2:2, а онда у четвртом минуту судијске надокнаде доживео хладан туш.   

Винћенцо Монтела поново је измешао састав. За разлику од меча против Сампдорије (0:2) протеклог викенда на клупи су остали Калинић, Сусо, Рикардо Родригез, Бонавентура...а прилику од старта добили Чалханоглу, Локатели, Борини, Кутроне... Овај последњи је заправо и јунак вечерашњег трилера на Сан Сиру. 

Први гол дело је све бољег Андреа Силве који је практично све одрадио сам. Вукао је лопту по боку добрих тридесетак метара, ушао у шеснаестерац, наместио се на десну ногу и снажано гађао супротан угао - 1:0. Ријека је добро отворила други део, имала две опасне ситуације пред голом Донаруме, али захваљујући везаним грешкама у одбраниМусакио је искористио случајну асистенцију Бонучија и повидио на 2:0.  

Монтела је на полувремену извадио Чалханоглуа, онда нешто касније и Франка Кесија, и то се испоставило као грешка. За само пет минута - између 85. и 90 - гости су постигли два гола и деловало је да кући носе велики бод. 

Али онда једна убитачна стрела Боринија, млађани Кутроне се прошетао кроз централни део одбране Ријеке и само боцнуо за 3:2. Мали је још једном потврдио да има њух врхунског голгетера...

А за разлику од Милана један други великан - Евертон, није погледала срећа у задњи час. Штавише, "задњи час" их је убио. Са играчем више скупоцени тим са Гудисона поново је расплакао своје навијаче. После оних 0:3 у Бергаму, сада само 2:2 против АПОЕЛ-а. Други гол Куманов тим примио је у 88. минуту...

Ужасну недељу за немачке клубове вечерас је употпунио Хофенхајм. Екипа Јулијана Нагелсмана изубила је од Лудогореца у Бугарској (1:2) после вођства од 1:0 на полувремену. Иначе, сви немачки клубови - њих шест - доживели су поразе на европској сцени. Постигли су два и примили 12 голова?! Нешто што се не памти...

Један од јунака вечери свакако је троструки стрелац за Локомотиву против Злина (3:0)Мануел Фернандес, док је хрватски нападач Ливаја спасао АЕК пораза код куће од бечке Аустрије - 2:2. Постигао је оба гола, други за 2:2 у 90. минуту. 

У једном од дербија Лион и Аталанта поделили су плен - 1:1. 

ЛИГА ЕВРОПЕ - 2. КОЛО:

Макаби - Виљареал 0:0

Партизан - Динамо Кијев 2:3 (2:0)
/Ожеговић 34, Тавамба 42 - Мораеш 54 пен, 84, Бујалски 67/

Скендербег - Јанг Бојс 1:1 (0:0)
/Сове 65 - Асале 72/

АЕК - Аустрија 2:2 (1:1)
/Ливаја 28, 90 - Моншајн 44, Тађури 49/

Милан - Ријека 3:2 (1:0)
/Андре Силва 14, Мусакио 53, Кутроне 90+4 - Акости 85, Елез 90+1 пен/

Лион - Аталанта 1:1 (1:0)
/Траоре 45 - Гомез 57/

Евертон - Аполон 2:2 (1:1)
/Руни 21, Влашић 66 - Адријан 12, Јусте 88/

Лудогорец - Хофенхајм 2:1 (0:1)
/Дјаков 46, Лукоки 72 - Кадерабек 2/

Брага - Башакхешхир 2:1 (1:1)
/Хасан 26, Франсержио 89 - Емре 28/

Локомотива - Злин 3:0 (3:0)
/Фернандеш 2 пен, 6, 17/

Шериф - Копенхаген 0:0

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар