LE: Remi u Albaniji za nadu Partizana! I još...

Skenderbeg uzeo bod, šteta za Partizan! Fudbaleri Skenderbega i Jang Bojsa odigrali su nerešeno 1:1 u drugoj utakmici grupe B Lige Evrope.  Maksimalan oprez! Skenderbeg je ozbiljan tim, a Sove mnogo opasan: Jang Bojs se provukao u Elbasanu! Na kraju 1:1.  Triler na San Siru - Rijeka od 0:2 do 2:2, pa hladan tuš u 90+4! Everton se opet osramotio! Novi evropski poraz Hofenhajma. . .

Fudbal 28.09.2017 | 23:30
LE: Remi u Albaniji za nadu Partizana! I još...
Dve ekipe su odigrale utakmicu na Elbasan Areni u Elbasanu.

Skenderbeg je izborio rezultat koji bi savršeno odgovarao Partizanu da su crno-beli uspeli da sačuvaju prednost od 2:0 iz prvog poluvremena svog meča drugog kola sa Dinamo Kijevom.

Poveo je Skenderbeg golom Alija Sovea u 65. minutu. Mat u tri poteza i sjajan pregled igre, pa potom pas Muzake je Sove iskoristio i udarcem po zemlji doveo Skenderbeg u vođstvo.

Samo sedam minuta je bilo dovoljno da švajcarska ekipa izjednači rezultat. Ngamaleu je stigao po desnom boku loptu upućenu u prostor iz punog trka je poslao u unutrašnjost kaznenog prostora, a nesmotrenost odbrane je otprilike sa desetak metara kaznio Rožer Asale snažnim udarcem po zemlji i izjednačio rezultat.

Golom Asalea Jang Bojsi su došli do drugog boda i ujedno i drugog mesta u grupi u kojoj Partizan posle preokreta Dinamo Kijeva ima samo bod uprkos vođstvu od 2:0 u prvom poluvremenu.

Crno-beli su treći sa nešto boljom gol razlikom od Skenderbega.

Prilično skroman meč na "Elbasan Areni" odigrali su Skenderbeg i Jang Bojs, a obe ekipe na kraju su morale da se zadovolje bodom.

SKENDERBEG - JANG BOJS 1:1 (0:0)

Gosti su bili bolji, naročito u nastavku, a kada Mihel Ebišer i Marko Burki nisu uspeli da pogode iz veoma dobrih pozicija, kazna je stigla na drugoj strani.

Fudbaler iz Gambije, napadač Skenderbega Ali Sove pogodio je za veliko slavlje domaćih u 65. minutu, ali ipak, samo sedam minuta kasnije, Rodžer Asale doneo je izjednačenje i bod svom timu.

Švajcarci su tako i u drugoj utakmici uspeli da stignu zaostatak i remiziraju, dok su Albanci, nakon poraza u prvom kolu od Dinamo Kijeva, osvojili prvi bod ove sezone u Ligi Evrope.

Možda je izgledalo da je sreća pogledala Partizan kad je na žrebu izvukao Skenderbeg, jer od albanskih timova nismo navikli da igraju ozbiljan fudbal, ali predstojeći dvomeč u Ligi Evrope neće biti nimalo lagan za crno-bele. Dalo se to naslutiti i u Kijevu, jer Dinamo je tek posle preokreta stigao do pobede od 3:1, ali je posle večerašnjeg sudara sa Jang Bojsom postalo kristalno jasno: Skenderbeg se ne sme potceniti. Naprotiv. Jang Bojs treba da bude zadovoljan što je večeras u Elbasanu izvukao živu glavu - 1:1 u drugom kolu Grupe B.

Istina, Albanci, kao i u Kijevu, nisu izdržali da svih 90 minuta odigraju u visokom ritmu, pa su u samom finišu gosti iz Švajcarske diktirali ritam. Ali bilo je to samo u poslednjih 20-ak minuta utakmice kada su domaći ostali bez daha. Sve pre toga? Demonstracija kvaliteta Skenderegove ekipe.

Nije tu bilo posebne mašte, nekakve fudbalske umetnosti, ali bilo je discipline, agresije, hitrine. Uostalom, u prvom poluvremenu samo jedna polušansa za Švajcarce i čak tri veoma dobre prilike za Skenderbeg. Ni početak drugog poluvremena nije ništa promenio. Posle samo 24 sekunda Ali Sove je izbio sam pred golmana gostiju Davida fon Balmosu, ali je ovaj spasio Jang Bojs. Nije uspeo u 65. minutu kada je sevnula brza kontra Albanaca, a Sove odličnu loptu Suada Sahitija, jednog od nekoliko Skendebegovih prvotimaca rođenih u Prištini, sproveo u protivničku mrežu za vođstvo od 1:0.

Međutim, taj gol je i ogolio neke nedostatke domaćeg tima. Pod broj jedan, Skenderbeg nije navikao da pobeđuje u Evropi. Germanski mentalitet Jang Bojsa je instinktivno reagovao i gosti su napali rivala. Skenderbeg se povukao. Previše. I samo sedam mintua kasnije platio ceh. Bila je to savršena akcija, mat u tri poteza. Nikolas Ngamaleu je bio asistent, a strelac Rodžer Asale.

Nastavio je Jang Bojs da napada i posle tog gola, ali sa mnogo manje elana, mada je u sudijskoj nadoknadi imao i zicer za preokret, ali nije uspeo. To ipak ne bi smelo da uljuljka crno-bele. Jer iako su možda pojedini navijači već upisali šest bodova za Partizan iz predstojeća dva meča, na to se nikako ne bi smelo unapred računati. Moraće crno-beli da se dobrano preznoje za svaki od njih.

SKENDERBEG - JANG BOJS 1:1 (0:0)
/Sove 65 - Asale 73/

Skenderbeg (4-3-3): Šehi - Vanđeli, Jašanica, Aliti, Mici - Muzaka (od 77’ Dita), Lilaj, Adeniji - Gavazaj (od 20’ Taku), Sove, Sahiti (od 67’ Nimaga);
Jang Bojs (3-4-2-1): Van Balmos - Vitrih, Fon Bergen, Burki - Šik (od 70’ Fasnaht), Ebišer, Sanogo, Jos (od 76’ Mbabu) - Ngamaleu, Sulejmani (od 70’ Nsame) - Asale.

Grupa B:

Skenderbeg - Jang Bojs 1:1
(Sove 65, Asale 72.)
Partizan - Dinamo Kijev 2:3
(Ožegović 34, Tavamba 42, Moraeš 54, 85, Bajalski 68.)

Tabela:

1. Din. Kijev 2 2 0 0 6:3 6
2.Jang Bojs 2 1 1 0 2:2 2
3. Partizan 2 0 1 1 3:4 1
4. Skenderbeg 2 0 1 1 2:4 1

Blizu senzacionalnog rezultata bila je Rijeka, koja je gubila 0:2 na "San Siru", ali je golom Josipa Eleza iz penala u sudijskoj nadoknadi stigla do izjednačenja.

Ipak, Milan se izvukao kada je mrežu šampiona Hrvatske u 94. minutu pogodio Patrik Kutrone.

Milan grca u Seriji A, a umalo da počne da grca u Ligi Evrope! Posle onih 5:1 protiv Austrije u Beču Rosoneri su večeras uspeli da prokockaju prednost od 2:0 protiv Rijeke, ali uspeli su da se "izvade" u zadnji čas - protivno svim onim teorijama o kocki i vađenju. Hravatski šampion bio je u nokodaunu, vratio se do 2:2, a onda u četvrtom minutu sudijske nadoknade doživeo hladan tuš.   

Vinćenco Montela ponovo je izmešao sastav. Za razliku od meča protiv Sampdorije (0:2) proteklog vikenda na klupi su ostali Kalinić, Suso, Rikardo Rodrigez, Bonaventura...a priliku od starta dobili Čalhanoglu, Lokateli, Borini, Kutrone... Ovaj poslednji je zapravo i junak večerašnjeg trilera na San Siru. 

Prvi gol delo je sve boljeg Andrea Silve koji je praktično sve odradio sam. Vukao je loptu po boku dobrih tridesetak metara, ušao u šesnaesterac, namestio se na desnu nogu i snažano gađao suprotan ugao - 1:0. Rijeka je dobro otvorila drugi deo, imala dve opasne situacije pred golom Donarume, ali zahvaljujući vezanim greškama u odbraniMusakio je iskoristio slučajnu asistenciju Bonučija i povidio na 2:0.  

Montela je na poluvremenu izvadio Čalhanoglua, onda nešto kasnije i Franka Kesija, i to se ispostavilo kao greška. Za samo pet minuta - između 85. i 90 - gosti su postigli dva gola i delovalo je da kući nose veliki bod. 

Ali onda jedna ubitačna strela Borinija, mlađani Kutrone se prošetao kroz centralni deo odbrane Rijeke i samo bocnuo za 3:2. Mali je još jednom potvrdio da ima njuh vrhunskog golgetera...

A za razliku od Milana jedan drugi velikan - Everton, nije pogledala sreća u zadnji čas. Štaviše, "zadnji čas" ih je ubio. Sa igračem više skupoceni tim sa Gudisona ponovo je rasplakao svoje navijače. Posle onih 0:3 u Bergamu, sada samo 2:2 protiv APOEL-a. Drugi gol Kumanov tim primio je u 88. minutu...

Užasnu nedelju za nemačke klubove večeras je upotpunio Hofenhajm. Ekipa Julijana Nagelsmana izubila je od Ludogoreca u Bugarskoj (1:2) posle vođstva od 1:0 na poluvremenu. Inače, svi nemački klubovi - njih šest - doživeli su poraze na evropskoj sceni. Postigli su dva i primili 12 golova?! Nešto što se ne pamti...

Jedan od junaka večeri svakako je trostruki strelac za Lokomotivu protiv Zlina (3:0)Manuel Fernandes, dok je hrvatski napadač Livaja spasao AEK poraza kod kuće od bečke Austrije - 2:2. Postigao je oba gola, drugi za 2:2 u 90. minutu. 

U jednom od derbija Lion i Atalanta podelili su plen - 1:1. 

LIGA EVROPE - 2. KOLO:

Makabi - Viljareal 0:0

Partizan - Dinamo Kijev 2:3 (2:0)
/Ožegović 34, Tavamba 42 - Moraeš 54 pen, 84, Bujalski 67/

Skenderbeg - Jang Bojs 1:1 (0:0)
/Sove 65 - Asale 72/

AEK - Austrija 2:2 (1:1)
/Livaja 28, 90 - Monšajn 44, Tađuri 49/

Milan - Rijeka 3:2 (1:0)
/Andre Silva 14, Musakio 53, Kutrone 90+4 - Akosti 85, Elez 90+1 pen/

Lion - Atalanta 1:1 (1:0)
/Traore 45 - Gomez 57/

Everton - Apolon 2:2 (1:1)
/Runi 21, Vlašić 66 - Adrijan 12, Juste 88/

Ludogorec - Hofenhajm 2:1 (0:1)
/Djakov 46, Lukoki 72 - Kaderabek 2/

Braga - Bašakhešhir 2:1 (1:1)
/Hasan 26, Franseržio 89 - Emre 28/

Lokomotiva - Zlin 3:0 (3:0)
/Fernandeš 2 pen, 6, 17/

Šerif - Kopenhagen 0:0

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar