ЛЕ: ''Самоубиство'' Партизана - од 2:0 до 2:3!

Потоп Партизана, Динамо славио после преокрета! Партизан без снаге, среће и памети за тријумф! Црно-бели на празном стадиону изгубили од Динама из Кијева, иако су на полувремену водили 2:0. Фудбалери Партизана доживели су тежак пораз од Динама из Кијева, 3:2, у другом колу Лиге Европа.  Самоубиство у Хумској: Партизан школовао великана, па све просуо! Црно-бели изгубили од Динама из Кијева и поред вођства од два гола разлике - 2:3!

Фудбал 28.09.2017 | 23:20
ЛЕ: ''Самоубиство'' Партизана - од 2:0 до 2:3!
Црно-бели имали су предност од 2:0 на полувремену и све је ишло на њихову страну после 45 минута игре.

Голове су за Партизан постигли Ожеговић у 34. минуту и Тавамба у 42.

Међутим, кључни детаљ десио се у 54. минуту када је Ожеговић непотребно играо руком унутар 16 метара. Судија Свен Одвар није имао сумњу и досудио је једанеастерац.

Мораеш је био прецизан, а онда је све кренуло низбрдо за црно-беле. Фудбалери Партизана су "нестали" са терена и Динамо је успео до краја меча да преокрене.

Бајалски је у 68. минуту био сам у шеснаестерцу и послао лопту иза леђа Стојковића, док је 85. Мораеш донео тотални преокрет.

До краја меча црно-бели нису успели да изједначе па су тако, пре свега, изгубили велика три бода, а онда и бод.

Овај резултат није се толико одразио на табелу, јер су у Албанији Скендербег и Јанг Бојс ремизирали, па је тако Партизан и даље у трци за пролаз даље.

Старт меча није обећавао пошто су обе екипе ушле доста споро и готово да се ништа није дешавало на терену. Ипак, од двадесетог минута је кренуло да се игра нешто брже.

Тада је Партизан заиграо конкретније, међутим прву велику прилику имали су играчи Динама. Гонсалес је изашао сâм испред Стојковића, а репрезентативац Србије у стили хокејашког голмана одбранио.

Казна за ову пропуштену прилику дошла је убрзо. Тавамба се одлично заградио у 16 метара, послао лопту Ожеговићу и овај послао лопту иза леђа голмана Ковала, 1:0. До другог гола није се чекало пуно пошто је Тавамба на асистенцију Суме повисио на 2:0 – играо се 42. минут.

Све је ишло на 'воденицу' Партизана, међутим наставак утакмице донео је потпуно друго слику на терену. Црно-бели су играли безидејно, а преломни тренутак десио се у 54. минуту када је Ожеговић скривио пенал.

Мораеш је био прецизан, самопоуздање Украјинаца је порасло и до краја меча екипа из Кијева успела је да преокрене. Заиста штета за Партизан, међутим иде му на "руку" резултат у Албанији где су Скендербег и Јанг Бојс ремизирали.

Хумска тако нешто још није видела. Ни буквално, јер навијача није било на стадиону Партизана, ни историјски гледано. Динамо Кијев је савладао Партизан са 3:2 у мечу другог кола Лиге Европе у којем су црно-бели на полувремену водили са 2:0, а џелат српског шампиона био је Жуниор Мораеш, двоструки стрелац. Други гол дао је у 84. минуту после одбитка од пречке и тиме је запечатио судбину Партизана.

За клуб који претендује да игра иоле озбиљну улогу у овом такмичењу, црно-бели су направили превише грешака у другом делу меча, уплашили се, дозволили противнику да га сабије у шеснаестерац и оголи све мане домаћина.

Имао је Партизан све у својим рукама, убедљиву предност, добру игру и довољно самопоуздања, али је све то нестало у другом полувремену када су Кијевљани показали да се ради и великом и озбиљном клубу. Црно-бели свакако могу да жале због чињенице да су прокоцкали два гола предности и већ виђену победу која би им донела прво место у групи и добар ветар у једра за даљу пловидбу у европским водама. Свакако ће овај меч, у којем је Партизан руку на срце играо без повређеног Зорана Тошића, оставити и последица на психолошко стање екипе. Какво - видећемо већ за викенд против Чукаричког.

Као и прошлог викенда против Рада, Партизан је нестао са терена у другом полувремену. Почело је непотребним фаулом Остојића у опасној зони, а наставио је Ожеговић играњем руком за пенал који је Жуниор Мораеш претворио у гол. У наставку је поново Стојковићимао параду после шута Домагоја Виде, али је у 64. минуту одбрана Партизана испала као из воза, а Виталиј Бјалскиј погодио мрежу и поништио сав труд црно-белих.

Партизан је у првом полувремену кренуо, па стао, а онда на крилима добрих одбрана Стојковића опет се подигао и дошао до праве игре. Најпре је у 17. минуту Евертон имао колосалну шансу, али му је голман Ковал ушао у шут, а већ у следећој акцији Стојковић је још једном демонстрирао моћ и сачувао мрежу после ударца Циганкова. Али, то није било ништа наспрам онога што је Партизанов голман урадио у 24. минуту, када је Дерлис Гонзалес био сам на петерцу, а Стојковић зауставио лопту коју сви већ видели у мрежи.

И од тог тренутка све се променило. Као да је нека невидљива рука гурнула цео Партизан напред ка голу ривала. Кренуо је Партизан по противника. Покушај Суме из слободног ударца то је и најавио. Четири минута касније Тавамба је после брзо изведеног аута упослио Ожеговића, а овај дао први гол у дресу Партизана на међународној сцени.

Ту су већ почеле да се очитавају озбиљне пукотине код украјинског великана, чија игра додуше, ни до поменутог момента није обиловала неким превише квалитетним потезима иако се несумњиво ради о веома доброј екипи. А четири минута пре краја првог дела меча нови удар Партизана, и то трија странаца. Евертон одузима лопту на средини терена, Сумаупошљава Тавамбу, а овај после дриблинга цепа мрежу за 2:0. Ипак, ни ту није био крај мукама Кијевљана који су добро прошли у 45. минуту када је Тамаш Кадар умало дао аутогол, али је лопта завршила на стативи.

ПАРТИЗАН - ДИНАМО КИЈЕВ 2:3 (2:0)
/Ожеговић 34, Тавамба 42 - Мораеш 54, 85, Бујалски 68/

Београд; Стадион Партизана;
Судија:Свен Одвар Моен (Норвешка);
Без присуства публике

ПАРТИЗАН (4-2-3-1): Стојковић - Вулићевић, Немања Р. Милетић, Остојић, Немања Г. Милетић - Евертон, Радин - Јанковић, Тавамба, Сума (од 75. Пантић) - Ожеговић (од 79. Јовановић). 

ДИНАМО КИЈЕВ (4-2-3-1): Ковал - Кеџиора, Вида, Кадар, Пиварић - Бујалски (од 91. Моражјук), Сидорчук - Циганков (од 46. Мораеш), Гармаш, Гонзалес - Кравец (од 46. Бесједин).

Група Б

Партизан - Динамо Кијев 2:3 (2:0)
/Ожеговић 34, Тавамба 42 - Мораеш 54п, 84, Бујалски 68/

Скендербег - Јанг Бојс 1:1 (1:0)
/Сове 65 - Асале 72/

ПРЕОСТАЛИ МЕЧЕВИ: Скендербег - Партизан, Динамо - Јанг Бојс (19. октобра), Партизан - Скендербег, Јанг Бојс - Динамо (2. новембра), Скендербег - Динамо, Партизан - Јанг Бојс (23. новембра), Динамо - Партизан, Јанг Бојс - Скендербег (7. децембра).

Табела:

1. Дин. Кијев 2 2 0 0 6:3 6
2. Јанг Бојс 2 0 2 0 2:2 2
3. Партизан 2 0 1 1 3:4 1
4. Скендербег 2 0 1 1 2:4 1

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар