LE: ''Samoubistvo'' Partizana - od 2:0 do 2:3!

Potop Partizana, Dinamo slavio posle preokreta! Partizan bez snage, sreće i pameti za trijumf! Crno-beli na praznom stadionu izgubili od Dinama iz Kijeva, iako su na poluvremenu vodili 2:0. Fudbaleri Partizana doživeli su težak poraz od Dinama iz Kijeva, 3:2, u drugom kolu Lige Evropa.  Samoubistvo u Humskoj: Partizan školovao velikana, pa sve prosuo! Crno-beli izgubili od Dinama iz Kijeva i pored vođstva od dva gola razlike - 2:3!

Fudbal 28.09.2017 | 23:20
LE: ''Samoubistvo'' Partizana - od 2:0 do 2:3!
Crno-beli imali su prednost od 2:0 na poluvremenu i sve je išlo na njihovu stranu posle 45 minuta igre.

Golove su za Partizan postigli Ožegović u 34. minutu i Tavamba u 42.

Međutim, ključni detalj desio se u 54. minutu kada je Ožegović nepotrebno igrao rukom unutar 16 metara. Sudija Sven Odvar nije imao sumnju i dosudio je jedaneasterac.

Moraeš je bio precizan, a onda je sve krenulo nizbrdo za crno-bele. Fudbaleri Partizana su "nestali" sa terena i Dinamo je uspeo do kraja meča da preokrene.

Bajalski je u 68. minutu bio sam u šesnaestercu i poslao loptu iza leđa Stojkovića, dok je 85. Moraeš doneo totalni preokret.

Do kraja meča crno-beli nisu uspeli da izjednače pa su tako, pre svega, izgubili velika tri boda, a onda i bod.

Ovaj rezultat nije se toliko odrazio na tabelu, jer su u Albaniji Skenderbeg i Jang Bojs remizirali, pa je tako Partizan i dalje u trci za prolaz dalje.

Start meča nije obećavao pošto su obe ekipe ušle dosta sporo i gotovo da se ništa nije dešavalo na terenu. Ipak, od dvadesetog minuta je krenulo da se igra nešto brže.

Tada je Partizan zaigrao konkretnije, međutim prvu veliku priliku imali su igrači Dinama. Gonsales je izašao sâm ispred Stojkovića, a reprezentativac Srbije u stili hokejaškog golmana odbranio.

Kazna za ovu propuštenu priliku došla je ubrzo. Tavamba se odlično zagradio u 16 metara, poslao loptu Ožegoviću i ovaj poslao loptu iza leđa golmana Kovala, 1:0. Do drugog gola nije se čekalo puno pošto je Tavamba na asistenciju Sume povisio na 2:0 – igrao se 42. minut.

Sve je išlo na 'vodenicu' Partizana, međutim nastavak utakmice doneo je potpuno drugo sliku na terenu. Crno-beli su igrali bezidejno, a prelomni trenutak desio se u 54. minutu kada je Ožegović skrivio penal.

Moraeš je bio precizan, samopouzdanje Ukrajinaca je poraslo i do kraja meča ekipa iz Kijeva uspela je da preokrene. Zaista šteta za Partizan, međutim ide mu na "ruku" rezultat u Albaniji gde su Skenderbeg i Jang Bojs remizirali.

Humska tako nešto još nije videla. Ni bukvalno, jer navijača nije bilo na stadionu Partizana, ni istorijski gledano. Dinamo Kijev je savladao Partizan sa 3:2 u meču drugog kola Lige Evrope u kojem su crno-beli na poluvremenu vodili sa 2:0, a dželat srpskog šampiona bio je Žunior Moraeš, dvostruki strelac. Drugi gol dao je u 84. minutu posle odbitka od prečke i time je zapečatio sudbinu Partizana.

Za klub koji pretenduje da igra iole ozbiljnu ulogu u ovom takmičenju, crno-beli su napravili previše grešaka u drugom delu meča, uplašili se, dozvolili protivniku da ga sabije u šesnaesterac i ogoli sve mane domaćina.

Imao je Partizan sve u svojim rukama, ubedljivu prednost, dobru igru i dovoljno samopouzdanja, ali je sve to nestalo u drugom poluvremenu kada su Kijevljani pokazali da se radi i velikom i ozbiljnom klubu. Crno-beli svakako mogu da žale zbog činjenice da su prokockali dva gola prednosti i već viđenu pobedu koja bi im donela prvo mesto u grupi i dobar vetar u jedra za dalju plovidbu u evropskim vodama. Svakako će ovaj meč, u kojem je Partizan ruku na srce igrao bez povređenog Zorana Tošića, ostaviti i posledica na psihološko stanje ekipe. Kakvo - videćemo već za vikend protiv Čukaričkog.

Kao i prošlog vikenda protiv Rada, Partizan je nestao sa terena u drugom poluvremenu. Počelo je nepotrebnim faulom Ostojića u opasnoj zoni, a nastavio je Ožegović igranjem rukom za penal koji je Žunior Moraeš pretvorio u gol. U nastavku je ponovo Stojkovićimao paradu posle šuta Domagoja Vide, ali je u 64. minutu odbrana Partizana ispala kao iz voza, a Vitalij Bjalskij pogodio mrežu i poništio sav trud crno-belih.

Partizan je u prvom poluvremenu krenuo, pa stao, a onda na krilima dobrih odbrana Stojkovića opet se podigao i došao do prave igre. Najpre je u 17. minutu Everton imao kolosalnu šansu, ali mu je golman Koval ušao u šut, a već u sledećoj akciji Stojković je još jednom demonstrirao moć i sačuvao mrežu posle udarca Cigankova. Ali, to nije bilo ništa naspram onoga što je Partizanov golman uradio u 24. minutu, kada je Derlis Gonzales bio sam na petercu, a Stojković zaustavio loptu koju svi već videli u mreži.

I od tog trenutka sve se promenilo. Kao da je neka nevidljiva ruka gurnula ceo Partizan napred ka golu rivala. Krenuo je Partizan po protivnika. Pokušaj Sume iz slobodnog udarca to je i najavio. Četiri minuta kasnije Tavamba je posle brzo izvedenog auta uposlio Ožegovića, a ovaj dao prvi gol u dresu Partizana na međunarodnoj sceni.

Tu su već počele da se očitavaju ozbiljne pukotine kod ukrajinskog velikana, čija igra doduše, ni do pomenutog momenta nije obilovala nekim previše kvalitetnim potezima iako se nesumnjivo radi o veoma dobroj ekipi. A četiri minuta pre kraja prvog dela meča novi udar Partizana, i to trija stranaca. Everton oduzima loptu na sredini terena, Sumaupošljava Tavambu, a ovaj posle driblinga cepa mrežu za 2:0. Ipak, ni tu nije bio kraj mukama Kijevljana koji su dobro prošli u 45. minutu kada je Tamaš Kadar umalo dao autogol, ali je lopta završila na stativi.

PARTIZAN - DINAMO KIJEV 2:3 (2:0)
/Ožegović 34, Tavamba 42 - Moraeš 54, 85, Bujalski 68/

Beograd; Stadion Partizana;
Sudija:Sven Odvar Moen (Norveška);
Bez prisustva publike

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić - Everton, Radin - Janković, Tavamba, Suma (od 75. Pantić) - Ožegović (od 79. Jovanović). 

DINAMO KIJEV (4-2-3-1): Koval - Kedžiora, Vida, Kadar, Pivarić - Bujalski (od 91. Moražjuk), Sidorčuk - Cigankov (od 46. Moraeš), Garmaš, Gonzales - Kravec (od 46. Besjedin).

Grupa B

Partizan - Dinamo Kijev 2:3 (2:0)
/Ožegović 34, Tavamba 42 - Moraeš 54p, 84, Bujalski 68/

Skenderbeg - Jang Bojs 1:1 (1:0)
/Sove 65 - Asale 72/

PREOSTALI MEČEVI: Skenderbeg - Partizan, Dinamo - Jang Bojs (19. oktobra), Partizan - Skenderbeg, Jang Bojs - Dinamo (2. novembra), Skenderbeg - Dinamo, Partizan - Jang Bojs (23. novembra), Dinamo - Partizan, Jang Bojs - Skenderbeg (7. decembra).

Tabela:

1. Din. Kijev 2 2 0 0 6:3 6
2. Jang Bojs 2 0 2 0 2:2 2
3. Partizan 2 0 1 1 3:4 1
4. Skenderbeg 2 0 1 1 2:4 1

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar