ЛЕ: Арсенал за Звезду, Зенит сигуран, Билбао разочарао!

Силовити Арсенал одиграо за Звезду! Фудбалер Арсенала победили су на гостовању БАТЕ Борисов са 4:2 у другом колу групе Х Лиге Европе.  Пораз Вардара, Билбао разочарао, Зенит убедљив! Екипа Вардара поражена је од Росенбургу са 3:1, Атлетик Билбао доживео је шокантан пораз од Зорје, док је Зенит са 3:1 победио Р. Сосиједад у другом колу ЛЕ.  Зенит зрео да се побије за трофеј, Зорја шокирала Сан Мамес, Естерсундс напријатније изненађење! Ница убедљива, Вардар ипак загризао превелик залогај.

Фудбал 28.09.2017 | 21:15
ЛЕ: Арсенал за Звезду, Зенит сигуран, Билбао разочарао!
Изабраници Арсена Венгера постигли су три брза гола у првом полувремену, али се у наставку меча домаћин није предавао.

Мрежу БАТЕ начео је у 9. минуту Тио Волкот који је главом савладао Шербитскија. После 12. минута игре, иста мета исто одстојање.

Волкот постиже други гол на утакмици и тако удвостручава предност. На трећи се није чекало пуно, пошто је у 25. минуту Холдинг на асистенцију Мертесакера погодио мрежу.

Међутим, до краја полувремена домаћи играчи успели су да постигну гол и да смање на 1:3. Стрелац у 28. минуту био је Црногорац Иванић.

Стартом другог дела шок за навијаче БАТЕ јер је Жиру у 49. минуту био прецизан са беле тачке.

Потом се примирила игра, а Гордејчук 67. минуту доноси наду Белорусима. Међутим, то је било све од голова, па је завршено овим резултатом.

Ово је веома важна победа и за Црвену звезду, која се сада налази на другој позицији после херојске победе у Немачкој над Келном.

Група Х:

Бате Б. - Арсенал 2:4
Иванић 28, Гордејчук 67 - Волкот 9, 22, Холанд 25, Жиру 49п

Келн - Црвена звезда 0:1
Боаћи 30

1. Арсенал 2 2 0 0 7:3 6
2. Црвена звезда 2 1 1 0 2:1 4
3. БАТЕ 2 0 1 1 3:5 1
4. Колн 2 0 0 2 1:4 0

Кренућемо од Македонаца који су доживели и други убедљив пораз у Лиги Европе, пошто су у првом колу са 5:0 изгубили од Зенита.

Сада није била петарда, али три гола у мрежи голмана Гачевског сигурно да не радују тренера Јаневског.

Мрежу гостију начео је у 25. минуту са беле тачке Никлас Бендтнер. До полувремена није било промена, па се са тим резултатом отишло и на одмор.

У наставку меча, све је било решено за 12. минуту. Прво је у 56. Конрадсен удвостручио предност, а потом је у 68. Хеденштад решио питање победника. Вардар је до краја меча успео да постигне гол – стрелац у надокнади времена био је Фелипе.

Росенборг је забележио прву победу, док је Вардар доживео и други пораз.

У овој групи (Л), Зенит из Санкт Петербурга био је убедљив и са 3:1 победио Реал Сосиједад. У првих 25 минута игре, Ригони (5) и Кокорин (24) су постигли два гола. До полувремена Љоренте је смањио на асистенцију Серхија Каналеса.

Ипак, екипа за коју је Бранислав Ивановић одиграо свих 90. минута игра, постигла је још један погодак, а опет је погодио Александар Кокорин (60), то ће се испоставити као и коначан резултат.

Атлетик Билбао доживео је шокантан пораз од украјинског клуба Зорије са 1:0. Херојски погодак за госте постигао је у 26. минуту Каратин. У другом мечу групе Ј, Естерсунд је такође минималним резултатом победио Херту.

Победносни гол постигао је Ноури у 23. минуту.

Добијеш Шпанца у Лиги Европе и аутоматски постајеш кандидат за подизање пехара! Јер сви знамо да је ово такмичење у коме шпански клубови воле да се праве важни. Али Реал Сосиједад није имао шта да тражи у Санкт Петербургу. Зенит је потврдио класу и потврдио да је, барем у конкуренцији клубова који су у ово такмичење ушли од првог кола групне фазе, не рачунамо ту оне који ће на пролеће стићи из Лиге шампиона, уз Арсенал можда и највећиу фаворит за коначни тријумф. На стадиону Крестовски уверљивих 3:1 уз два гола Александра Кокорина и - ваља то истаћи - асистенцију капитена српске репрезентације Бранислава Ивановића.

Све је вечерас ишло по вољи руског тима. Емилијано Риђони је резантним приземним ударцем већ у петом минуту најавио коначан исход, да би у 24. ретка грешка голмана гостујућег тима Херонима Рулија дозволила Кокорину да дуплира предност домаћих.

Наравно, неће Шпанци, посебно не у Лиги Европе, одустати тако лако, па је до краја првог полувремена Дијего Љоренте успео да смањи заостатак, али објективно - Зенитова победа ни у једном тренутку није долазила у питање. Други погодак Кокорина, на савршен центаршут Бранислава Ивановића, одагнао је и сваку сумњу, па Зенит сада стоји усамљен на челу Групе Л.

Максималних шест бодова крај Зенитовог имена, Реал Сосиједад је на три, колико има и Розенборг, који је рутински савладао Вардар са 3:1 и македонском шампиону поручио да је групна фаза Лиге Европе, упркос сјајним играма током летњих квалификација, ипак превише за скопски тим. Посебно због тога што Вардар уопште није био толико лош, колико је Розенборг био добар и непогрешив у завршници.

Ону констатацију са почетка текста, о Шпанцима и шансама за историјски успех, мало нам је покварио резултат са Сан Мамеса, пошто је украјинска Зорја, поготком 22-годишњегИгора Харатина шокирала Атлетик са минималних 1:0.

Наравно, осим тог гола гости нису много приказали, осим дисциплине у одбрани, пошто се после тог Харатиновог поготка углавном играла викторије пред казненим простором Зорје. Међутим, Баскима вечерас ништа није полазило за ногом, па после два кола имају само један бод на табели Групе Ј.

На опште изненађење, прво место са макисмалних шест бодова у власништву је шведског Естерсундса, који је искористио пенал из 22. минута и преко Брваа Нурија сломио Херту са минималних 1:0.

Лацио је у Групи К отписао Зулте Варегем погоцима Фелипеа Каиседа у 19. и Чира Имобилау 90. минуту, па ће у следећа два кола Римљани против Нице вероватно одлучивати о томе ко ће са првог места у нокаут фазу. 

Лига Европе, друго коло:

Астана - Славија Праг 1:1
Томасов 42 - Нгадеу 18
21.05 Макаби Тел Авив - Виљареал

Група Л:
Зенит С. Петербург - Реал Сосиједад 3:1
Ригони 5, Кокорин 24 - Љоренте 41
Росенборг - Вардар 3:0
Бендтнер 25, Конрадсен 56, Хеденштад 78

Група К:
Лацио - Зулте Варегем 2:0
Каиседо 18, Имобиле 90
Ница - Витесе 2:0*
Плеа 16, Максим 45

Група Ј:
Естерсунд - Херта 1:0
Ноури 23
Атлетик Б. - Зорја 0:1
Каратин 26

Група И:
Коњаспор - Виторија 2:0
Араз 24, Милошевиш 48
Салцбург - Марсељ 0:0

Група Х:
Бате Б. - Арсенал 2:4
Иванић 28, Гордејчук 67 - Волкот 9, 22, Холанд 25, Жиру 49п
Келн - Црвена звезда 0:1
Боаћи 30

Група Г:
Лугано - Стеуа 1:2
Ботани 14 - Будеску 58, Марањо 64
Плзењ - Хапоел Б. Шева 3:1
Петржела 29, Копић 76, Бакош 89 - Нвакаме 69

Група Ф:
21.05 Шериф - Копенхаген
21.05 Локомотива М. - Жилина

Група Е:
21.05 Евертон - Аполон
21.05 Лион - Аталанта

Група Д:
21.05 Милан - Ријека
21.05 АЕК - Аутрија Беч

Група Ц:
21.05 Брага - Истанбул Басакшехир
21.05 Лудогорец - Хофенхајм

Група Б:
21.05 Скендербег - Јанг Бојс
21.05 Партизан - Динамо Кијев

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар