LE: Arsenal za Zvezdu, Zenit siguran, Bilbao razočarao!

Siloviti Arsenal odigrao za Zvezdu! Fudbaler Arsenala pobedili su na gostovanju BATE Borisov sa 4:2 u drugom kolu grupe H Lige Evrope.  Poraz Vardara, Bilbao razočarao, Zenit ubedljiv! Ekipa Vardara poražena je od Rosenburgu sa 3:1, Atletik Bilbao doživeo je šokantan poraz od Zorje, dok je Zenit sa 3:1 pobedio R. Sosijedad u drugom kolu LE.  Zenit zreo da se pobije za trofej, Zorja šokirala San Mames, Estersunds naprijatnije iznenađenje! Nica ubedljiva, Vardar ipak zagrizao prevelik zalogaj.

Fudbal 28.09.2017 | 21:15
LE: Arsenal za Zvezdu, Zenit siguran, Bilbao razočarao!
Izabranici Arsena Vengera postigli su tri brza gola u prvom poluvremenu, ali se u nastavku meča domaćin nije predavao.

Mrežu BATE načeo je u 9. minutu Tio Volkot koji je glavom savladao Šerbitskija. Posle 12. minuta igre, ista meta isto odstojanje.

Volkot postiže drugi gol na utakmici i tako udvostručava prednost. Na treći se nije čekalo puno, pošto je u 25. minutu Holding na asistenciju Mertesakera pogodio mrežu.

Međutim, do kraja poluvremena domaći igrači uspeli su da postignu gol i da smanje na 1:3. Strelac u 28. minutu bio je Crnogorac Ivanić.

Startom drugog dela šok za navijače BATE jer je Žiru u 49. minutu bio precizan sa bele tačke.

Potom se primirila igra, a Gordejčuk 67. minutu donosi nadu Belorusima. Međutim, to je bilo sve od golova, pa je završeno ovim rezultatom.

Ovo je veoma važna pobeda i za Crvenu zvezdu, koja se sada nalazi na drugoj poziciji posle herojske pobede u Nemačkoj nad Kelnom.

Grupa H:

Bate B. - Arsenal 2:4
Ivanić 28, Gordejčuk 67 - Volkot 9, 22, Holand 25, Žiru 49p

Keln - Crvena zvezda 0:1
Boaći 30

1. Arsenal 2 2 0 0 7:3 6
2. Crvena zvezda 2 1 1 0 2:1 4
3. BATE 2 0 1 1 3:5 1
4. Koln 2 0 0 2 1:4 0

Krenućemo od Makedonaca koji su doživeli i drugi ubedljiv poraz u Ligi Evrope, pošto su u prvom kolu sa 5:0 izgubili od Zenita.

Sada nije bila petarda, ali tri gola u mreži golmana Gačevskog sigurno da ne raduju trenera Janevskog.

Mrežu gostiju načeo je u 25. minutu sa bele tačke Niklas Bendtner. Do poluvremena nije bilo promena, pa se sa tim rezultatom otišlo i na odmor.

U nastavku meča, sve je bilo rešeno za 12. minutu. Prvo je u 56. Konradsen udvostručio prednost, a potom je u 68. Hedenštad rešio pitanje pobednika. Vardar je do kraja meča uspeo da postigne gol – strelac u nadoknadi vremena bio je Felipe.

Rosenborg je zabeležio prvu pobedu, dok je Vardar doživeo i drugi poraz.

U ovoj grupi (L), Zenit iz Sankt Peterburga bio je ubedljiv i sa 3:1 pobedio Real Sosijedad. U prvih 25 minuta igre, Rigoni (5) i Kokorin (24) su postigli dva gola. Do poluvremena Ljorente je smanjio na asistenciju Serhija Kanalesa.

Ipak, ekipa za koju je Branislav Ivanović odigrao svih 90. minuta igra, postigla je još jedan pogodak, a opet je pogodio Aleksandar Kokorin (60), to će se ispostaviti kao i konačan rezultat.

Atletik Bilbao doživeo je šokantan poraz od ukrajinskog kluba Zorije sa 1:0. Herojski pogodak za goste postigao je u 26. minutu Karatin. U drugom meču grupe J, Estersund je takođe minimalnim rezultatom pobedio Hertu.

Pobednosni gol postigao je Nouri u 23. minutu.

Dobiješ Španca u Ligi Evrope i automatski postaješ kandidat za podizanje pehara! Jer svi znamo da je ovo takmičenje u kome španski klubovi vole da se prave važni. Ali Real Sosijedad nije imao šta da traži u Sankt Peterburgu. Zenit je potvrdio klasu i potvrdio da je, barem u konkurenciji klubova koji su u ovo takmičenje ušli od prvog kola grupne faze, ne računamo tu one koji će na proleće stići iz Lige šampiona, uz Arsenal možda i najvećiu favorit za konačni trijumf. Na stadionu Krestovski uverljivih 3:1 uz dva gola Aleksandra Kokorina i - valja to istaći - asistenciju kapitena srpske reprezentacije Branislava Ivanovića.

Sve je večeras išlo po volji ruskog tima. Emilijano Riđoni je rezantnim prizemnim udarcem već u petom minutu najavio konačan ishod, da bi u 24. retka greška golmana gostujućeg tima Heronima Rulija dozvolila Kokorinu da duplira prednost domaćih.

Naravno, neće Španci, posebno ne u Ligi Evrope, odustati tako lako, pa je do kraja prvog poluvremena Dijego Ljorente uspeo da smanji zaostatak, ali objektivno - Zenitova pobeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Drugi pogodak Kokorina, na savršen centaršut Branislava Ivanovića, odagnao je i svaku sumnju, pa Zenit sada stoji usamljen na čelu Grupe L.

Maksimalnih šest bodova kraj Zenitovog imena, Real Sosijedad je na tri, koliko ima i Rozenborg, koji je rutinski savladao Vardar sa 3:1 i makedonskom šampionu poručio da je grupna faza Lige Evrope, uprkos sjajnim igrama tokom letnjih kvalifikacija, ipak previše za skopski tim. Posebno zbog toga što Vardar uopšte nije bio toliko loš, koliko je Rozenborg bio dobar i nepogrešiv u završnici.

Onu konstataciju sa početka teksta, o Špancima i šansama za istorijski uspeh, malo nam je pokvario rezultat sa San Mamesa, pošto je ukrajinska Zorja, pogotkom 22-godišnjegIgora Haratina šokirala Atletik sa minimalnih 1:0.

Naravno, osim tog gola gosti nisu mnogo prikazali, osim discipline u odbrani, pošto se posle tog Haratinovog pogotka uglavnom igrala viktorije pred kaznenim prostorom Zorje. Međutim, Baskima večeras ništa nije polazilo za nogom, pa posle dva kola imaju samo jedan bod na tabeli Grupe J.

Na opšte iznenađenje, prvo mesto sa makismalnih šest bodova u vlasništvu je švedskog Estersundsa, koji je iskoristio penal iz 22. minuta i preko Brvaa Nurija slomio Hertu sa minimalnih 1:0.

Lacio je u Grupi K otpisao Zulte Varegem pogocima Felipea Kaiseda u 19. i Čira Imobilau 90. minutu, pa će u sledeća dva kola Rimljani protiv Nice verovatno odlučivati o tome ko će sa prvog mesta u nokaut fazu. 

Liga Evrope, drugo kolo:

Astana - Slavija Prag 1:1
Tomasov 42 - Ngadeu 18
21.05 Makabi Tel Aviv - Viljareal

Grupa L:
Zenit S. Peterburg - Real Sosijedad 3:1
Rigoni 5, Kokorin 24 - Ljorente 41
Rosenborg - Vardar 3:0
Bendtner 25, Konradsen 56, Hedenštad 78

Grupa K:
Lacio - Zulte Varegem 2:0
Kaisedo 18, Imobile 90
Nica - Vitese 2:0*
Plea 16, Maksim 45

Grupa J:
Estersund - Herta 1:0
Nouri 23
Atletik B. - Zorja 0:1
Karatin 26

Grupa I:
Konjaspor - Vitorija 2:0
Araz 24, Miloševiš 48
Salcburg - Marselj 0:0

Grupa H:
Bate B. - Arsenal 2:4
Ivanić 28, Gordejčuk 67 - Volkot 9, 22, Holand 25, Žiru 49p
Keln - Crvena zvezda 0:1
Boaći 30

Grupa G:
Lugano - Steua 1:2
Botani 14 - Budesku 58, Maranjo 64
Plzenj - Hapoel B. Ševa 3:1
Petržela 29, Kopić 76, Bakoš 89 - Nvakame 69

Grupa F:
21.05 Šerif - Kopenhagen
21.05 Lokomotiva M. - Žilina

Grupa E:
21.05 Everton - Apolon
21.05 Lion - Atalanta

Grupa D:
21.05 Milan - Rijeka
21.05 AEK - Autrija Beč

Grupa C:
21.05 Braga - Istanbul Basakšehir
21.05 Ludogorec - Hofenhajm

Grupa B:
21.05 Skenderbeg - Jang Bojs
21.05 Partizan - Dinamo Kijev

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar