ЛЕ: Браво, Звездо! Слатка освета за 1989. годину!

Звезда се јуначки одбранила и победила Келн! Црвена звезда је победила Келн у гостима са 1:0 у другом колу групе Х Лиге Европе! Велика победа Звезде у Немачкој! Црвено-бели савладали Келн 1:0, сјајним голом Ричмонда Боаћија! Домаћин три пута погодио стативу, али је одбрана Звезде издржала и сачувала три важна бода.  Звездин велики тријумф: Три стативе Келна нису убиле пролећни сан! Црвено-бели савладали као гости Келн са 1:0 и стигли до четвтог бода у Лиги Европе.

Фудбал 28.09.2017 | 21:00
ЛЕ: Браво, Звездо! Слатка освета за 1989. годину!
Звезда је славила после два потпуно различита полувремена, првог у коме је била одлична и другог у коме Келн није искористио много шанси. Црвено-бели сада имају четири бода и други су иза Арсенала на табели групе.

Звезда у следећем колу дочекује Арсенал на стадиону Рајко Митић.

Црвена звезда враћа се из Немачке са велика три бода!

Екипа Владана Милојевића савладала је Келн у гостима и голом Ричмонда Боаћија донела клубу прву победу у групним фазама Лиге Европе.

КЕЛН - ЗВЕЗДА 0:1 (0:1)

Сјајном игром у првом делу меча и "бомбом" свог нападача са 20 метара, Београђани су до одмора стекли предност, а потом су је сачували уз велику борбеност, али и срећу!

Домаћин је у других 45 минута доминирао тереном, низао нападе и чак три пута погодио стативу Звездиног гола. Два пута је (исту) стативу погађао некадашњи везиста Партизана Милош Јојић, а трећи пут је то учинио резервиста Леонардо Битенкур.

Ипак, иако су ређале узастопне офанзиве домаћина, црвено-бели су издржали притиске и по истеку 95. минута почели велико славље са својим навијачима!

Звезда је тако освојила важне бодове у граду у којем је 1989. доживела један од најболнијих пораза у клупској историји. Стечена залиха црвено-белих од четири поена из прва два кола могла би да има огроман значај у наставку борбе за пласман у наредну фазу Лиге Европе!

У другој утакмици у оквиру исте групе, Арсенал је рутински у Белорусији победио БАТЕ 4:2, па табела тренутно изгледа овако:

Арсенал 6, Звезда 4, БАТЕ 1, Келн 0.

Изађите напоље и удахните дубоко! Није да мирише, али се осећа Звездино пролеће! Српски вицешампион се са гостовања Келну вратио са огромних три бода и само потврдио да ове сезона не болује од страха, нити да има нешто заједничко са претходних генерација из новије историје.

Ова Звезда је нешто друго! Ова Звезда је зрела и стабилна. Одлучујући гол на мечу постигао је Ричмонд Боаћи у 30минуту, али Владан Милојевић је штиху имао бројне јунаке који су покорили препуни Рај Енерџи стадион - 1:0.

Када победите бундеслигаша на његовом терену (макар он био и фењераш), онда можете само да уживате и гледате како вам скидају капу! Баш то су заслужили црвено-бели... Одиграли су савршених 45 минута, затим су дозволили Келну да се разгоропади... Била је сабијена Звезда у наставку, гол је висио у ваздуху, али су фудбалери Келна три пута погађали оквир гола... Било је много дрхтања.  На крају ипак све честитике, црвено-бели су после 12 година забележили тријумф у групној фази Лига Европе. Рома је давно била.

Међутим, тешко је апострофирати минусе, када Црвена звезда после два кола у Лиги Европе има четири бода. А тек следи велики спектакл и долазак Арсенала.

Шта значи озбиљно такмичење видели смо у наставку. Мотори Звездине игре Доналд и Крстичић су остали без снаге, корстио је то Келн и стварао шансе... Међутим, поред среће црвено-бели су имали перфектног Дамијана Ле Талека, смиреног Бабића... И наравно Боаћија који је направио потез утакмице.

Велики мотив немачког представника и повратника у Европу умртвељен је још једном тактичком перфекцијом Владана Милојевића. Као у Прагу или у реваншу против Краснодара - баш тако је деловао српски вицешампион у првом полувремену на Рајн Енерџи стадиону. Није било слабе карике у тиму црвено-белих, дефанзива је деловала као немачка индустрија... Сигурно су навијачи српског клуба трљали очи гледајући како екипа Владана Милојевића слаже победничку слагалицу.

Из добре дефанзиве јављали су се брзи продори Радоњића, затим се појављивао и Срнић који је појављивањем у међуростору излуђивао Јарчеве... Доналад је увек био на лопти, Крстичић  је радио оно што најбоље уме... Ех, да је још Гелор Канга био у свом ртиму Келн је могао да буде понижен.

Габонац је промашио зицер у шестом минуту, био је себичан у тренутку када је морао да одложи лопту ка Ричмонду Боаћију. Нервирао се први нападач Звезде, ширио лопте, али онда је бес искалио на прави начин. У стилу Дидије Дрогбе издржао је дуел на Соренсеном и онда опалио са 25 метара. Ракета је погодила саме рашље...

Сигурно је комплетно руководство Црвене звезде расло као квасац... Јер је очигледно било да је наш тим исфурстирао Јарчеве. Келн је остао без ударца ка гол до покушаја Јојића... Али заслужила је Звезда да је помилује срећа, као што је и заслужила да има баш два гола вишка.

Ипак, било би крајње чудно да Келн, са префиксом бундеслигаша, погине без испаљеног метка. Двострука измена у домаћем тиму, улазак Бетанкура и Осака, убрзао је игру Звездиног ривала. Нааш представник је био стиснут на своју половину, озбиљно је почело да дува и по једном и по другом боку. Звезда је изгубила  нити игре, били су далеко од играча везисти предвођени Доналдом... Али када је загустило, срећа је била савезник  црвено-белих. Као у Краснодару Ристић, баш тако црвено-беле мучио неркадашњи везиста Партизана Милош Јојић. Два пута је перфектно одапео и оба пута је статива била савезник Милана Борјана.

Много тога није ишло на руку Звезде у наставку. Морао је напоље Ричмонд Боаћи због повреде задње ложе, Бабић јер излазио из дуела крвав! Мучио се и Доналд. Било је и панике, али Звезда је некако издржала. 

КЕЛН - Ц. ЗВЕЗДА 0:1 (0:1)

(Боаћи 30)

Келн. Стадион: Рајн Енерги.

Капацитет: 49.698.

Судија: Бас Нијхуис (Холандија).

Келн (3-5-2): Хорн - Хајнц, Соренсен, Мере (од 46. Битенкур) - Рауш, Олковски (од 76. Клеменс), Озкан, Леман, Јојић - Жираси (од 46. Осако), Кордоба. Кулпа: Кеслер, Марох, Хегер, Осако, Клеменс, Битенкур, Клинтер.

Црвена звезда (4-2-3-1): Борјан - Стојковић, Ле Талек, Бабић, Гобељић - Доналд, Крстичић (од 78. Рачић) - Срнић, Канга, Радоњић (од 73. Милић) - Боаћи (од 63. Пешић). Клупа: Супић, Фримпонг, Рачић, Милијаш, Аџић, Милић, Пешић.

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар